Franceinfo ha quedat meravellada amb els castells catalans i ha emès un reportatge de gairebé cinc minuts. "Les piràmides humanes, una autèntica tradició a Catalunya", titula aquest canal de televisió informatiu en què explica que aquesta tradició "sembla una veritable filosofia".

"Torres humanes de fins a 12 metres d'alçada. Així es resumeixen els castells, una veritable tradició que té lloc cada estiu als carrers dels pobles de Catalunya", així descriu el canal els castells, dels quals recorda que són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A més, Franceinfo explica que els castells tenen el seu origen al municipi de Valls, on està gravat el reportatge. "A la ciutat de Valls, bressol dels castells, 25.000 habitants celebren el paisatge, els productes locals.... i les torres humanes. La ciutat és el seu bressol", diuen.

"Unes hores abans de la competició, un dels millors equips es motiva abans de l'inici de la competició. La disciplina es pren seriosament, amb tres sessions d'entrenament per setmana", relaten. "Són els nens -més lleugers- els que formen el cim de la torre. Els dos equips s'enfronten a l'atapeïda plaça de l'ajuntament. L'equip guanyador és el que construeix la torre més alta o amb el menor número de participants i després la desmunta sense caure", afegeixen.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat