El Govern ha finalitzat la tercera fase de les obres de restauració del Monestir de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès), amb un pressupost total de 112.800 euros (IVA inclòs). 

La intervenció s'ha centrat, principalment, en la rehabilitació dels edificis de la Casa Prioral, Cal Morrut i les capelles que donen al claustre, que estaven en procés de degradació. S'han restaurat els paraments verticals i horitzontals originals, millorant les condicions d'aïllament, i s'han fet noves divisions de distribució i instal·lacions a la segona planta de la Casa Prioral. 

El projecte ha estat gestionat per l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) i ha estat fiançada a parts iguals provinents de l'1% cultural de la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys

Una part del recinte es destinarà al Museu de la Vall de Lord, mentre que a la segona planta de la Casa Prioral hi aniran dependències parroquials.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat