El Festival de Sitges ha presentat un avançament de la programació de la 56a edició que comptarà amb la presència de grans noms de la indústria com Lee UnkrichPablo Berger, Carlota Pereda, Álex de la Iglesia, Jessica Hausner, Bertrand Mandico o Mary Lambert, la primera dona que va dirigir un llargmetratge de zombis. D'aquesta manera, entre el 5 i el 15 d'octubre, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic oferirà una programació “molt diversa” temàticament i geogràficament que recollirà les tendències del gènere fantàstic. En aquesta edició, el festival es fixarà en pel·lícules dirigides per dones i produccions de països emergents. Entre les propostes hi haurà la segona temporada de la sèrie d’HBO Max 30 monedas, creada i dirigida per Àlex de la Iglesia, el nou film de Carlota Pereda, La ermita, o Robot dreams de Pablo Berger. Lamberto Bava o el Premi Nosferatu Barbara Bouchet seran altres noms que ressonaran fort a Sitges. També es comptarà amb la visita de Charles Band.

Un altre de les novetats que fa setmanes que es coneix és que serà la pel·lícula Hermana Muerte de Paco Plaza la que inaugurarà el proper certamen de cinema. El film és la precuela de Verónica, estrenada l'any 2017, i que explica la història d'un grup d'amigues en el Madrid dels anys 90 que fan una sessió de ouija i que han de fer front a que una d'elles sigui posseïda per una presència sobrenatural. El director artístic del Festival de Sitges, Ángel Sala, i la directora de la fundació, Mònica Garcia Massagué, també han destacat les produccions que formaran part de la programació, com la sèrie de Berto Romero titulada El otro lado o el thriller sobrenatural de Tomás Peña de nom Romancero. Cinc anys després de la seva última pel·lícula, el festival rebrà Francisco Javier Gutiérrez amb La espera.

f815370a 3a8d 4ea2 babd 2ebc5b8f7734
Foto: Guillem Roset (ACN)

No deixa de ser rellevant la presència de films que estan marcant tendència en el fantàstic i que arribaran a Sitges. És el cas de Late night with the devil de Carmeron i Colin Cairnes, Sleep de Jason Yu, Riddle of fire de Weston Razooli, Brujería de Christopher Murray, When evil lurks de Demián Rugna o Club zero de Jessia Hausner. Altres propostes que es podran veure seran Pandemonium de Quarxx, Monolith de Matt Vesely, The uncle de David Kapac i Adrija Mardesiç o Where the devil roams de John Adams, Zelda Adams i  Toby Poser. Pel que fa a l’animació i el documental, hi haurà Deep sea de Tian Xiao Peng , Four souls of coyote de Áron Gauder, Stopmotion de Robert Morgan o Divinity d’Edie Alcazar. No obstant això, l’organització del festival ha reconegut que les visites d’artistes nord-americans poden quedar condicionades i “afectar” el festival en cas que la vaga de guionistes i actors de Hollywood s’allargui.