Els amants de les sèries tenen marcat en vermell aquest dimecres 19 d’abril, data en què comença la quarta edició del Serializados Fest, el festival internacional de sèries de Barcelona. El festival celebra la quarta edició en un moment en què l'arribada de plataformes com NetflixHBO ha revolucionat els hàbits de consum dels espectadors i ofereix la possibilitat de gaudir de nombroses sèries en tan sols un clic.  

Durant quatre dies, del 19 al 22 d'abril, indrets com el CCCB, la Sala Hiroshima i la Filmoteca de Catalunya seran un punt de trobada entre fans i creadors, on es podran degustar capítols en exclusiva o reviure moments èpics, mentre els responsables creatius de les ficcions ofereixen classes magistrals o taules rodones que permetran indagar en el seu univers. En les darreres edicions, David Simon, creador de sèries com The Wire o Treme, i Dan Harmon, creador de Community i Rick&Morty, han estat convidats estrella del festival. 

Una mirada a David Lynch i Twin Peaks

Aquest mes d'abril, diverses activitats han servit d'aperitiu, però els plats forts comencen aquest dimecres. Entre elles la tarda dedicada exclusivament a la figura de David Lynch i a l'univers de Twin Peaks a la Sala Hiroshima. Un homenatge que arriba quan queda pràcticament un mes perquè la ficció de Lynch torni a la petita pantalla després de 25 anys. 

El festival també comptarà amb altres projeccions com ara l’estrena de la tercera temporada de Fargo, que enguany té com a protagonista Ewan McGregor, o el visionat del novè capítol de la darrera temporada de Joc de trons, amb la impressionant ‘batalla dels bastards’ entre Jon Snow i Ramsay.

Itàlia com a país convidat

Una de les novetats del Serielizados Fest d'enguany és la presència d'Itàlia com a país convidat. El festival repassarà les produccions italianes més destacades dels últims anys, entre les quals destaca l'aclamada The Young Pope, una de les sèries més sorprenents del 2016. La sèrie, creada i dirigida per Paolo Sorrentino, segueix les peripècies del papa Pius XIII, encarnat brillantment per Jude Law. Sorrentino no serà present al festival, però sí Tony Griso, guionista de la ficció, que detallarà el procés creatiu que s'amaga darrere de la sèrie, mentre repassa altres obres destacades de la seva carrera.

D’altra banda, el festival també posarà especial atenció a les sèries Gomorra i 1992, amb la presència d'alguns dels seus creadors i guionistes, que divendres al vespre oferiran una xerrada sobre el noir italià

Nit i dia, estrena en exclusiva

No només les sèries estrangeres tenen un lloc al Serializados Fest: dissabte a la nit la protagonista serà la catalana Nit i dia, que estrenarà en exclusiva el primer capítol de la segona temporada; l'estrena a TV3 està prevista dos dies més tard, el dilluns 24.

Nit i dia va sacsejar la ficció catalana de la temporada passada amb una aposta arriscada que explorava els límits del thriller i posava en primer pla la feina d'un equip de forenses. La sèrie tenia com a protagonistes Clara Segura i Marc Martínez, conegut a la ficció com el ‘mataiaies’, que van arribar al clímax de la sèrie oferint fantàstiques interpretacions. La trama va quedar tancada en el darrer capítol, i en aquesta nova temporada, el thriller explorarà l’àmbit dels delictes sexuals.

El festival, a banda de projectar aquest primer capítol, també comptarà amb la presència de Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, creadors de la sèrie, Oriol Paulo, un dels guionistes, i els actors David Verdaguer i Mar Ulldemolins, que respondran les preguntes del públic.