El Cruïlla 2023 arriba al Parc del Fòrum de Barcelona per omplir el segon cap de setmana de juliol de música. El festival de Barcelona ve ple de propostes musicals per a tots els gustos però amb la música rock com a gran protagonista de les jornades. Noms com The Offspring, Sigur Rós, Franz Ferdinand, Placebo, Antònia Font, Viva Suecia, Carolina Durante, Sidonie, Cala Vento o Leiva lideraran les jornades de música i festa, però també hi haurà espai per altres gèneres musicals representats per Moderat, Tash Sultana, Amaia, Sen Senra, Santa Salut, Triquell, Rodrigo Cuevas, Bomba Estéreo o Rubén Blades, que repeteix per segon any consecutiu. D'aquesta manera, el Festival Cruïlla torna a presentar-se com una alternativa completa per gaudir del show, amb una transversalitat estilística que l'ha fet consolidar-se com un dels esdeveniments culturals més rellevants de l'escena musical catalana. Fem un repàs al cartell per dies, a tots els artistes i a tot el que has de saber per anar-te preparant pel Cruïlla 2023.

🟠 Festivals de música a Catalunya: tota l'agenda de concerts
 

Assistents al Festival Cruïlla passen davant d'un panell del festival. Pau Cortina.
Assistents al Cruïlla passen davant d'un panell del festival. / Foto: Pau Cortina

Actuacions i horaris del Cruïlla 2023 al Parc del Fòrum

Aquest any, el festival Cruiïlla 2022 torna a celebrar-se a la seva ubicació tradicional: el Parc del Fòrum. Enguany la festa s'allargarà durant quatre dies: serà del 5 al 8 de juliol, de dimecres a dissabte, i l'oferta anirà in crescendo, sent divendres i dissabte els dos dies més forts. I és que a banda de les propostes musicals, també és quan es preveu que tingui lloc el Cruïlla Comedy i d'altres activitats artístiques programades en el marc del festival, tot i que l'organització encara no n'ha anunciat les propostes complementàries al festival musical. En relació als horaris, si es segueix la mateixa línia que en l'edició del 2022, les portes del recinte s'obririen a les 18h de la tarda —menys dimecres, a les 17.30h—; dimecres la jornada s'acabaria a les 22.30h de la nit i dijous la ronda de concerts finalitzaria a les 00h. La resta de dies, divendres 8 i dissabte 9, el Fòrum baixaria la persiana a les 5h de la matinada. Els horaris concrets de cada concert es poden consultar a la pàgina web del festival.

The Offspring, Franz Ferdinand o Antònia Font: el cartell complet del Cruïlla 2023

Una de les característiques populars del Cruïlla és que és un festival transversal que dona suport a diferents tipus de música, gèneres i estils. Potser per això pels seus escenaris s'hi poden veure personalitats d'arreu que, a banda de ser un bon reclam per cridar l'atenció d'un públic ben divers, durant quatre dies converteixen el Fòrum en una festa de la música plural internacional que vetlla pel pop, el rap, l'electrònica, l'indie, el flamenc o la salsa. Enguany, els caps de cartell més destacats són The Offspring, Placebo, Franz Ferdinand, Sigur Rós, Antònia Font, Alt-J, Viva Suecia, Carolina Durante, Moderat, Rubén Blades, Parov Stelar, Leiva o Sidonie; tots ells, i a banda de molts altres grups, destacaran entre divendres i dissabte, mentre que dimecres i dijous el festival aposta sobretot per la música llatina, els sons experimentals o el rap, el trap i el hip hop amb noms com Tash Sultana, Bomba Estéreo, Rubén Blades, Nicki Nicole, Sen Senra, Ruzowsy, Las Ninyas del Corro, Iseo & Dodosound, Wos o Delaossa. Altres artistes musicals de casa nostra que estaran a l'escenari del Cruïlla aquest juliol són Pau Vallvé, Renaldo & Clara, Triquell, Ladilla Rusa, Suu o Stay Homas.

🟠 Aquest és el cartell complet del Cruïlla 2023
 

Antonia Font   Ricard Novella Novella
Antònia Font va ser el primer confirmat del Cruïlla 2023. / Foto: Ricard Novella

Entrades i preus dels abonaments del Cruïlla 2023

Les entrades per assistir aquest any 2023 al Cruïlla ja es poden adquirir fàcilment a través de la web oficial del festival. L'abonament sencer de 4 dies, l'Abonament Weekend, té un preu de 160 euros; el de 3 dies (6, 7 i 8 de juliol) en costa 145 i el de 2 dies (divendres 7 i dissabte 8 de juliol), val 125 euros. Les entrades de dia oscil·len entre preus diferents: la de dimecres 5 de juliol, 35 euros; la del dijous 6 de juliol, 47 euros; i tant la del divendres 7 com la del dissabte 8 de juliol, 80 euros —totes amb despeses a part—. També estan disponibles les versions Prèmium tant dels abonaments com dels dies, que es poden comprar actualment per un preu que oscil·la entre els 150 i els 350 euros i que inclouen copa de benvinguda o accés a zona Prèmium amb plataforma elevada amb visió al escenari principal, entre altres avantatges.