Barcelona es convertirà en capital del cinema del 21 al 28 d’abril amb l’estrena del BCN Film Fest. Es tracta de la primera edició d’aquest certamen que projectarà un total de 35 pel·lícules, i rebrà la visita d’11 artistes reconeguts del món del cinema.

L’encarregada d’inaugurar aquesta edició serà la pel·lícula Norman, el hombre que lo conseguía todo, que es projectarà per primera vegada a l’estat espanyol i comptarà amb la presència del seu protagonista Richard Gere. El certamen el clausurarà el film Día de patriotes, de Peter Berg. 

La secció oficial tindrà 13 pel·lícules, 12 d’elles en competició, que s’inscriuran a la categoria Cine-Història-Literatura. La secció Cinema Amb Gràcia, premiarà 7 comèdies, i els documentals de grans pintors tindran cabuda a la secció Exhibition on Screen. També s’entregaran guardons, que en el cas del de millor pel·lícula, l’escollirà un jurat format per Claudia Llosa, Toni Soler i Chufo Llorens.

Altres cares conegudes que es passejaran pel festival seran Bertrand Tavernier, director de Las pel·lículas de mi vida, Santiago Segura per haver actuat a Casi Leyendas, l’actor d’ Un italià a Noruega, Checco Zalone, i Melina Matthews com a actriu de El jugador de ajedrez.

A la cita també hi participarà Isabel Coixet, que ensenyarà per primera vegada algunes imatges del seu últim treball The Bookshop, film que s’inclourà a la secció Zona Oberta, la qual acollirà sis pel·lícules i seccions infantils.  

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat