Ja ha arribat la celebració de Santa Eulàlia, la festa major d'hivern de Barcelona. La tradició és la protagonista en aquesta festa en què no hi mancaran els diables, els castellers, els bastoners, els gegants, els capgrossos, els dracs i les bèsties més fantasioses, encapçalades per l'Àliga de la Ciutat. Els joves seran els grans protagonistes de Santa Eulàlia, perquè les colles juvenils de cultura popular tindran un paper rellevant a la festa. Les activitats tindran lloc els dies 6, 7, 8 i 12 de febrer, a Ciutat Vella. Podeu consultar la programació sencera a la pàgina web de l'Ajuntament.

L'Aliga SANTAEULALIA 2018 029 ICUB

El tret de sortida de la festa el donaran els Protocols de l'Àliga, una gran desfilada presidit per l'Àliga de la Ciutat que anirà des de la Plaça Sant Jaume fins a Santa Maria del Mar, on l'Àliga, els gegants i els dracs ballaran. El mateix divendres l'esbart Maragall oferirà l'espectacle Nu (es) a la plaça Sant Jaume.

El dissabte 8 al matí hi haurà una trobada sardanista infantil, un cercavila de gegants infantils, una festa bastonera i una mostra d'esbarts dansaires infantils i juvenils, així com una mostra de balls de bastons i d'altres activitats.

Cercavila Bèsties

El dissabte per la tarda, la gran festa estarà centrada en el ball de Santa Eulàlia. També hi haurà una trobada de tabalers, la Ruta Eulalienca, al Fossar de les Moreres i el correfoc infantil. El gran correfoc de Santa Eulàlia començarà a les 20h15 a la plaça Reial. Més tard hi haurà l'espectacle de dansa Eulàlia i la jornada es tancarà amb un castell de focs i Djs a la plaça Sant Jaume.

Diada Castellera SANTAEULALIA 2018 284 ICUB

El diumenge la festa començarà d'hora amb la matinada de grallers. Els falcons començaran les seves exhibicions a les 10h, per donar pas a les 11h a la tradicional Jornada Castellera. El diumenge al matí també hi haurà la típica trobada de puntaires, una mostra d'esbarts dansaires infantils i juvenils, el seguici de Santa Eulàlia i la trobada i el ball dels gegants.

Animacio amb Xiula SANTAEULÀLIA2019 214

El diumenge per la tarda es podrà tornar a veure l'espectacle de dansa Eulàlia, i hi haurà una ballada de sardanes, el ball de les bèsties, un cercavila i desfilades musicals per Ciutat Vella. Al vespre hi haurà un concert de Big Band a la plaça Sant Jaume.

Expo besties Atzeries Santa Eulàlia ICUB

La festa tindrà el seu colofó el dia 12, diada de Santa Eulàlia, en què al matí es penjarà el penó de la santa a l'Ajuntament. Hi haurà, al matí una audició de carilló que es repetirà per la tarda. Per la tarda també hi haurà sardanes i una xocolatada a la plaça de Sant Josep Oriol. També hi haurà una desfilada de gegantes en honor a Santa Eulàlia, que culminarà, òbviament, amb el ball de les Laies.