Ràdio Associació de Catalunya ha lliurat aquest dijous al vespre a l’auditori de l’ONCE els 17ns Premis Ràdio Associació, en què els productors i les ràdios de proximitat s’han endut el protagonisme.

Entre els guardonats, la productora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Núria Ventura, que ha rebut el guardó com a millor professional de l’any, mentre que el programa Islàndia de RAC1, dirigit i presentat per Albert Om, s’ha alçat amb el premi a millor programa de ràdio. L’emissora del grup Godó també ha guanyat el Premi a l’Excel·lència, que ha recaigut en l’equip d’El Barça Juga a RAC1 amb Joan Maria Pou pels darrers 9 minuts de la transmissió del partit Barça – PSG.

En ràdio local, el millor programa ha estat per Les transmissions del Club Patinatge Artístic Olot, de Ràdio Olot, en la seva proposta d’apropar el món del patinatge artístic als oients de manera original. En la categoria del Millor programa d’innovació, el guardó se l’ha endut Els viatges de Carlos Carlos, de l’UPV Ràdio, l’emissora de la Universitat Politècnica de València.

Un dels moments més emotius de la vetllada ha estat quan l’emissora de Ràdio Olot ha estat distingida amb el nou Premi a la Integració per les seves transmissions de futbol de la Unió Esportiva Olot amb Pere Ribas, un nen invident d’onze anys. Tota la platea de l’Auditori de la ONCE s’ha alçat per aplaudir el discurs d’agraïment de Ribas.

Enguany, el jurat també concedeix mencions de qualitat en les diverses categories, entre les que destaquen les mencions a La República Santboiana, de Ràdio Sant Boi, i Badalona Matí, de Ràdio Ciutat de Badalona, en la categoria de millor programa de ràdio local; 7 de Ràdio de Ràdio Banyoles, menció al Premi d'Integració; El compromís ciutadà de Ràdio Estel; Popap de Catalunya Ràdio i Territori Clandestí de Ràdio 4, mencions al Premi d'Innovació.

Les mencions de qualitat del Premi al millor programa de ràdio han estat per El club de la mitjanit de Catalunya Ràdio i TV3 i La Gran Vida, d'IB3 Ràdio, mentre que les mencions a l'Excel·lència han estat per Govorit Radio Svoboda de Ràdio Capital de Pals i l'Especial 50 anys. Cap nen sense joguina de Ràdio Barcelona – Ser Catalunya.