Torna la reeixida Festa del Cine, l'esdeveniment organitzat pels principals agents i institucions cinematogràfiques del país que ja va arrossegar més d'un milió d'espectadors addicionals a les sales de cinema l'any passat. Però aquesta Festa del Cine 2023 té una novetat molt important que facilitarà encara més gaudir de la cartellera: ja no és necessari registrar-se! T'expliquem tots els detalls.

🎥 Quins cinemes de Catalunya ofereixen entrades amb descompte per la Festa del Cine 2023?


📌 Carlos Cuevas: “Pensar només en termes de carrera és una situació de privilegi”
 

Quan comença la Festa del Cinema 2023 i fins quan dura

La Festa del Cinema 2023 comença avui dilluns 2 d'octubre i s'allarga fins al dijous 5 d'octubre. És un dia més del que era habitualment, i com ja va ocórrer en la passada edició.

Quin preu tenen les entrades i quins cinemes s'han adherit?

El preu de les entrades per a qualsevol pel·lícula de la cartellera és de 3,50 € per persona. L'excepció a això són les sales LUXE, 3D, IMAX, o sales VIP d'alguna mena, que poden tenir un preu una mica superior (per exemple, a Cinesa les sales LUXE costen 4,90 €).

La Festa del Cinema l'organitzen les tres grans entitats del sector a Espanya: FEDECINE (Federació de Distribuïdors Cinematogràfics), FECE (Federació de Cinemes d'Espanya) i l'ICAA (Institut Cinematogràfic i de les Arts Audiovisuals), per la qual cosa l'adhesió és molt elevada, i moltíssimes sales de cinema participen.

Per saber si en la teva població hi ha sales adherides, pots consultar-ho al web de la Festa del Cinema, on podràs descarregar un PDF per buscar la teva població (una mica pedestre el sistema, cal dir). A Barcelona, les sales adherides són les següents:

 • Cinemes Verdi
 • Cinemes Verdi Park
 • Cinesa Diagonal
 • Cinesa Diagonal Mar
 • Cinesa Som Multiespai Heron City
 • Mooby Arenas Barcelona
 • Mooby Aribau
 • Mooby Balmes
 • Mooby Bosque
 • Mooby Glòries
 • Mooby Gran de Sarrià
 • Renoir Floridablanca
 • Cinema Yelmo Comèdia
 • Cinema Yelmo La Maquinista
 • Cinemes Girona

Consulta les de la teva població per saber si estan adherides o et tocarà desplaçament.

Aquest any ja no has de registrar-te per comprar les entrades

Fins a l'any anterior era obligatori registrar-se en el web per poder adquirir les entrades a preu reduït, però aquest any han eliminat aquesta barrera, i ara senzillament l'únic que has de fer és comprar les teves entrades de forma normal, per internet o en taquilla, sense més ni més. Si el cinema està adherit, t'aplicaran el preu de la Festa del Cinema.

A l'hora de comprar les entrades no podràs utilitzar el Carnet Jove, el de 3a Edat, Família nombrosa o qualsevol altre sistema de descompte, no són acumulables. El que sí que pots fer és comprar les entrades fent servir el Bono Cultura Jove si tens 18 anys.

Quines pel·lícules hi ha ara mateix en cartellera?

La veritat és que és una boníssima setmana per a poder anar al cinema bé de preu, perquè la cartellera és variada i té per a tots els gustos.

Si encara no vas veure l'esdeveniment Barbenheimer, és ara o mai: tant Barbie com Oppenheimer segueixen en cartellera esperant que les vegis.

El cinema romàntic té la cinquena i últim lliurament de la saga After amb After. Aquí acaba tot.

Si vols aprofitar la Festa del Cinema 2023 amb nens, pots anar al segur amb Disney i el seu Elemental, o apostar pel divertit i boig món de les Tortugas Ninja: Caos Mutante.

Els amants del terror poden anar pel gore de Saw X o per la nova i angoixant lliurament de La Monja. I si el que vols és un blockbuster per a divertir-te i emocionar-te, tira per Megalodón 2 o el quart lliurament dels Mercenarios, amb Statham, Stallone, Lundgren i altres popes de la violència gratuïta cinematogràfica.

Tot i que, si vols alguna cosa diferent, tens a mà La Ternura, una divertida comèdia romàntica dirigida per Vicente Villanueva, protagonitzada per una Emma Suárez regna maga que no desitja que les seves filles hagin de ser manifassejades per homes com ho va ser ella mateixa. Per a evitar-ho, les fa naufragar en una illa deserta… en la qual viuen un llenyataire i els seus dos fills!

Ja ho saps, aquesta setmana ja tens pla: gaudir de la cartellera actual a preus reduïts a la Festa del Cinema 2023!