Mansions, riquesa o tràfic d'armes eren part del paisatge de la Marbella dels anys 80 en ple auge de la 'jet set', i és també l'escenari de Los Farad, una nova sèrie de Prime Video sobre una família de traficants d'armes que es mou en la legalitat. "Aquesta gent continua existint perquè les guerres encara continuen. Resulta interessant com aquest tràfic surt d'allò que la resta dels mortals entenem com el tràfic d'altres coses. La sèrie exposa aquesta certa normalitat dins de l'anormalitat del negoci", apunta la seva protagonista, Susana Abaitua.

Mansions, riquesa o tràfic d'armes eren part del paisatge de la Marbella dels anys 80 en ple auge de la 'jet set', i és també l'escenari de Los Farad, la nova sèrie de Prime Video

Segons detallen els seus propis creadors, Mariano Barroso i Alejandro Hernández, la ficció de vuit capítols que arriba aquest dimarts a la plataforma està inspirada en fets reals, però no en cap família en concret (tot i que és impossible no pensar en el clan dels Nakachian). "El que ens interessava era explicar aquesta Marbella de l'època de la guerra freda des d'una família amb els seus conflictes, dubtes i crisi, com qualsevol clan, però que en el seu cas negocien amb míssils i bombes", explica Hernández.

Els espectadors entraran en un món de luxes i negocis de classe alta a la Costa del Sol

Luxes i negocis de classe alta

Els espectadors entraran en un món de luxes i negocis de classe alta a la Costa del Sol de la mà d'un personatge aliè a tot aquest món, Oskar (Miguel Herrán), un jove que somia muntar el seu propi gimnàs d'aeròbic al madrileny barri de Salamanca i que inicia una relació sentimental amb Sara (Abaitua), la filla del poderós empresari Leo Farad (Pedro Casablanc). "Oskar és un noi de classe mitjana-baixa, orfe, criat pel seu oncle Manuel (Fernando Tejero) que és el que té el cap fred i li diu que no es fiqui en aquests embolics. Però en conèixer a Sara hi ha una barreja d'amor i ambició, ambdós es necessiten. Ella li obre les portes dels Farad i ell creu que pot complir el seu somni d'una manera més ràpida del que havia pensat. Però en aquest procés s'enamora també del tràfic d'armes i s'adona que aquest món li agrada", apunta Herrán.

los farad 266100814 large

Los Farad. Marbella als 80: luxe i armes

Per la seva part, el personatge de Sara Farad representa el d'aquestes dones que buscaven no només tocar poder, sinó ser elles mateixes líders en un àmbit fortament masculí, especialment el relacionat amb el tràfic d'armes. "És la lluita d'una dona en un món masclista, on a elles no les deixaven estar en les reunions; a tot estirar portar l'aigua. Sara és molt ambiciosa, sap que ha nascut per heretar el negoci del seu pare i té totes les qualitats. S'ha criat amb la confiança del seu pare i el suport de la seva mare, i anirà a totes. M'agrada que sigui ambiciosa", detalla Abaitua.

Als creadors els va venir la inspiració d'El traficante, un llibre de David López Canales que compta la història real d'una persona que va viure el món del tràfic d'armes a Marbella des d'un punt de vista molt periodístic i realista

Per preparar els seus personatges, ambdós actors confessen que han tirat molt de documentació de l'època, de veure com era Puerto Banús i la Costa del Sol als anys 80: "Ens hem documentat amb l'Hola perquè Mariano, els de vestuari i els de maquillatge tenien reportatges de coses sortides d'allà", aclareix l'actor madrileny. La inspiració els va venir als creadors d'El traficante, un llibre de David López Canales que explica la història real d'una persona que va viure el món del tràfic d'armes a Marbella des d'un punt de vista molt periodístic i realista. També es nodreix de la vivència d'Alejandro Hernández com a soldat en la Guerra d'Angola (va ser reclutat als 18 anys a la seva Cuba natal). A part d'Abaitua i Herrán; Pedro Casablanc i Nora Navas encarnen els integrants d'aquesta família fictícia en la qual també hi ha Adam Jezierski i Empara Piñeiro.