"Mapes, país, futur: centenari de l'exposició cartogràfica catalana (1919)" és el títol de l'exposició que a partir del 30 de gener es pot visitar al Museu d'Història de Catalunya (MHC), amb una seixantena de mapes del Principat. N'hi haurà des del segle XVII fins a l'any 1919. Organitza la mostra l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), amb la col·laboració del Centre Excursionista de Catalunya (CEC) i l'MHC i el patrocini d'Hitachi.

Un dels objectius de l'exposició és commemorar la que va muntar el CEC l'any 1919, una mostra cartogràfica amb mapes antics i moderns de Catalunya i dels territoris del voltant, i que volia aportar documentació que facilités el dibuix d'una nova divisió comarcal. Hi havia 217 peces, entre mapes, fotografies i maquetes, i va tenir lloc a la mateixa seu del CEC, al carrer del Paradís de Barcelona. És considerada la primera gran exposició de mapes de Catalunya.

La mostra actual reuneix una part dels mapes d'aquella exposició de fa 101 anys, mapes que formen part del fons del CEC i que es troben dipositats a l'ICGC. L’exposició estarà oberta fins el 19 d'abril.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat