Hem arribat al final de la primera setmana laboral i lectiva del 2022, i les plataformes ens ho recompensen amb estrenes molt interessants per devorar aquest cap de setmana del 15 i 16 de gener. Els fans de Ricky Gervais podran gaudir del retorn de la seva magnífica After Life, però no és l’única proposta que ens ofereix Netflix, que també ens porta una adaptació d’un exitós film japonès, La periodista, i una altra d’un podcast de terror sobrenatural, Archivo 81. Pel que fa a HBO Max, la seva principal novetat agradarà als aficionats als superherois, i especialment a la pel·lícula d’El escuadrón suicida, amb l’estrena d’El pacificador.

1
After Life T3 (Netflix)
Les estrenes de sèries que no et pots perdre aquest cap de setmana

Tot el que és bo s’acaba. I a Netflix és habitual que ho faci a la tercera temporada. Ricky Gervais s’acomiada amb aquesta darrera entrega d’una sèrie que ha estat molt personal per ell, no només per crear-la, dirigir-la i protagonitzar-la, sinó, sobretot, per ser un compendi de la seva carrera, combinant el seu característic humor àcid amb la seva part més íntima i profunda, tractant temes com la depressió i el dol a través d’un personatge que ha perdut la dona. El temps ha anat passant de forma tediosa pel Tony durant dues temporades, però esperem que sigui aquesta on, per fi, aixequi cap.

2
La periodista (Netflix)
Les estrenes de sèries que no et pots perdre aquest cap de setmana

Des d’ahir, dijous 13, Netflix també ha incorporat al seu catàleg l’adaptació en forma de sèrie d’una de les pel·lícules que l’any 2019 va ser un èxit absolut a Japó, tant per part de la crítica com del gran públic. No és d’estranyar, doncs, que la dirigeixi el mateix director, Michihito Fuji, que en aquest cas compta amb l’actriu Ryoko Yonekura per interpretar el paper d’Anna Matsuda, una reportera del Toto Newspaper coneguda com “la rebel dels mitjans de comunicació” que intenta destapar escàndols polítics i posar el focus sobre tots els problemes de la societat japonesa que s’intenten amagar.

3
El pacificador (HBO Max)
Les estrenes de sèries que no et pots perdre aquest cap de setmana

També ahir s’estrenava a HBO Max la sèrie spin-off del personatge interpretat per John Cena a El escuadrón suicida. De la mà del mateix director, James Gunn, El pacificador explora més a fons la figura d’aquest heroi hipòcrita i narcisista capaç de qualsevol cosa per sortir-se amb la seva. I ho fa a través de noves missions com a mercenari i acompanyat de Leota Adebayo, una membre de l’equip del Pacificador interpretada per Danielle Brooks que no comparteix el punt de vista egoista del protagonista i que pot servir com a detonant per la seva possible (o impossible?) redempció.

4
Archivo 81 (Netflix)
Les estrenes de sèries que no et pots perdre aquest cap de setmana

La darrera estrena a destacar per aquest cap de setmana és la més terrorífica de la llista, basada en un popular podcast que duu el mateix nom. Archivo 81 narra la història de l’activista Dan Turner (Mamoudou Athie) intentant restaurar una col·lecció de cintes de vídeo del 1994 amb les que reconstrueix l’obra de la documentalista Melody Pendras (Dina Shihabi). Però quan Dan se submergeix en la investigació sobre una secta que ella va dur a terme 25 anys abans, descobrirà una connexió que els uneix i intentarà salvar-la de l’aterridor final que havia viscut en el passat.