Avui tots els ulls estan posats en l’estrena de la sisena i última temporada de Peaky Blinders, de la qual ahir us en donàvem tots els detalls, però no és l’única novetat serièfila per veure aquest cap de setmana de l’11 i 12 de juny. A la mateixa plataforma que els gàngsters de Birmingham, Netflix, trobem la nova sèrie protagonitzada per Itziar Ituño, Intimidad, i una història d’amor adolescent de vampirs, La primera muerte. També tenim el relat de la primera volta al món d’Elcano i Magallanes a Amazon Prime amb Sin límites i la tercera temporada de Para toda la humanidad a Apple TV+. La varietat està servida, ara només us toca triar.

1. Intimidad (Netflix)

El títol de la sèrie és també el tema de la sèrie: els límits de la intimitat de cadascú. Partint de la filtració a la premsa d’un vídeo sexual d’una política amb un futur prometedor, Laura Sarmiento i Verónica Fernández expliquen la història de quatre dones forçades a caminar en la fina línia entre la vida pública i privada, aprenent que, en el món actual, la teva intimitat pot convertir-se en tema de conversa de tot el món d’un minut a l’altre. Protagonitza la ficció Itziar Ituño, coneguda per ser Lisboa a La casa de papel, i l’acompanyen Patricia López Arnaiz, Verónica Echegui, Ana Wagener i Emma Suárez.

2. Sin límites (Amazon Prime)

És curiós que el dia que Lisboa estrena nou projecte, també ho fa El Profesor, Álvaro Morte, tot i que ho fa en un de molt diferent. L’actor interpreta el paper de Juan Sebastián Elcano, l’explorador que, juntament amb Fernando Magallanes, a qui dona vida Rodrigo Santoro, van donar la primera volta al món. La sèrie celebra el cinquè centenari de l’expedició amb sis episodis que narren les aventures d’uns mariners que van emprendre un viatge cap al desconegut per acabar convertint-se en protagonistes d’una de les majors gestes de la història de la humanitat al demostrar sense pal·liatius que la Terra era rodona.

3. Para toda la humanidad T3 (Apple TV+)

Una de les millors sèries de ciència-ficció d’Apple TV+, que inverteix en el gènere més que cap altra plataforma, torna amb la seva tercera temporada per plantejar un nou conflicte espacial entre soviètics i nord-americans. A la primera temporada, la ficció del creador de Battlestar Galactica i Outlander, Ronald D Moore, plantejava una realitat alternativa on els russos eren els primers en trepitjar la lluna mentre Estats Units no abandonava la carrera espacial. A la segona, els veiem competir pel control del satèl·lit, però en aquesta tercera, situada ja als anys noranta, l’objectiu serà un altre: ser els primers a arribar a Mart.

4. La primera muerte (Netflix)

Inspirada en una curta història homònima de l’autora de literatura fantàstica juvenil V.E. Schwab, La primera muerte narra la història d’amor adolescent entre una vampira i una caçadora de vampirs. Totes dues coincideixen en la seva primera missió d’eliminar l’enemic, però en lloc d’atacar-se acaba sorgint una relació que les seves famílies mai acceptarien. Ens trobem, doncs, davant la clàssica història de Romeu i Julieta —la vampira literalment es diu Juliette; la caçadora, Calíope—, però amb un doble gir: el lèsbic i el sobrenatural. Protagonitzen la sèrie Imani Lewis i Sarah Catherine Hook acompanyades d’una Elizabeth Mitchell que coneixereu per Perdidos o The Expanse.