Si no vius al Regne Unit i no has pogut seguir com acabava la darrera temporada de Peaky Blinders a través de la BBC, estaràs igual de nerviós que nosaltres preguntant-te què en pots esperar ara que per fi arriba a Netflix aquest divendres 10 de juny. Però no cal preocupar-se, que aquí tenim totes les respostes: des de recordar com va acabar la cinquena temporada, que ja queda molt llunyana pels endarreriments de rodatge a causa de la pandèmia, fins a totes les pistes sobre l’argument i les novetats d’aquesta sisena temporada, que tancarà la sèrie abans d’una pel·lícula que es rodarà l’any vinent com a tancament definitiu.

D’on venim

Thomas Shelby apuntant-se amb una pistola al cap. Aquesta era la darrera imatge que veiem al final de l’anterior temporada, plantejant-nos un fals misteri de si el personatge se suïcidaria —és evident que no ho farà, perquè segueix sent el protagonista de la sisena—. Però com havia arribat fins a aquest punt de desesperació? Doncs perquè els seus plans d’acabar amb Oswald Mosley, el seu arxienemic dins del Parlament i gran impulsor del feixisme britànic, havien fracassat després que algú el traís.

Arthur i Tommy
L'any vinent es rodarà una pel·lícula que posarà punt i final definitiu a l'univers Peaky Blinders. / Netflix

A més, l’entorn proper del líder de la banda també s’havia anat ensorrant, amb un Arthur Shelby enfonsat anímicament i una Polly Gray que havia decidit presentar la seva renúncia de l’organització criminal. Al seu personatge, però, ja no el veurem més després de la tràgica mort de l’actriu Helen McCrory, de manera que una de les grans incògnites per aquesta temporada final és saber com es tracta la seva absència i quins efectes tindrà en una família ja molt desestabilitzada.

Cap on anem

I ara que ja recordem d’on venim, mirem cap on anem: l’esclat de la Segona Guerra Mundial. El creador de la sèrie, Steven Knight, sempre ha tingut molt clar que Peaky Blinders explicava la història d’aquests gàngsters entre una guerra i l’altra, mostrant com l’ésser humà repeteix els seus errors, i que el tancament de la sèrie arribaria amb la caiguda de la primera bomba. La cinquena temporada ja ens dirigia clarament cap aquesta direcció amb l’auge del feixisme, gairebé com una primera part del final de la sèrie, i aquesta sisena ens hi ha de fer arribar definitivament.

Així doncs, podem esperar un argument en què Thomas Shelby hagi de gestionar el difícil moment familiar al mateix temps que el difícil moment del país, enfrontant-se directament a la creixent marea feixista i a la penombra d’una nova guerra. Una història que la sisena temporada explicarà amb l’ajuda de noves incorporacions en el repartiment, com Conrad Khan, Amber Anderson, James Frecheville i la més destacada de totes, la de Stephen Graham. També tornarà a tenir pes la figura de Tom Hardy com a Alfie Solomons per aquesta apoteòsica recta final que tanca la sèrie a Netflix, a l’espera d’una pel·lícula que ha de posar el punt final definitiu a la història dels Peaky fucking Blinders.