Va ser l’any 2019 que es va estrenar la tercera temporada de Stranger Things a Netflix, de manera que si no en recordeu gaires detalls no és perquè tingueu mala memòria, és que ja han passat tres anys. Un llarg període que acaba demà amb l’estrena d’una quarta temporada que estarà dividida en dos volums, de set i dos episodis respectivament, amb el segon estrenant-se el dia 1 de juliol. I a les portes de poder començar a gaudir del primer ens preguntem: què podem esperar del retorn de la sèrie? La resposta és més. Més de tot. Més espais, més foscor i, també, més minuts.

Eleven
Foto: Netflix

Més espais, més foscor i més minuts

Dos dels fets més importants que cal recordar del final de la tercera temporada són la marxa de la família Byers del poble de Hawkins acompanyats d’una Eleven que s’ha quedat sense poders i la desaparició del personatge de Jim Hopper, que ja sabem que va ser segrestat pels russos i el tenen en una espècie de gulag. Aquests dos girs ens asseguren que en aquesta temporada l’univers de Stranger Things s’expandirà més enllà de les fronteres del petit municipi d’Indiana on fins ara havíem viscut gran part de l’acció. I amb nous espais, també apareixeran nous personatges, interpretats per Amybeth McNulty, Myles Truitt, Regina Ting Chen i Grace Van Dien.

Stranger Things sempre ha estat una sèrie molt lluminosa i molt fosca a la vegada, però en aquesta quarta temporada sembla que tendirà una mica més cap a això segon. Més sang, més gore i més terror és el que ens espera en aquests nou capítols amb l’arribada d’un nou monstre terrorífic a qui combatre, Vecna, que, igual que el Demogorgon que havíem vist anteriorment, és extret del famós joc de rol Dungeons & Dragons. Aquest enfosquiment del to té molt de sentit si tenim en compte que els protagonistes han deixat de ser nens per apropar-se cada cop més a l’edat adulta, i si ells maduren, la història ho ha de fer amb ells.

Curiosament, aquests dies previs abans del retorn de la sèrie a Netflix no s’ha parlat tant del nou monstre enemic o de com estaran els personatges, sinó de la durada dels seus capítols. I és que els germans Duffer ens van sorprendre a tots anunciant que cada un dels episodis superarà l’hora de metratge, arribant a les dues hores i mitja en el cas del darrer. És a dir, que cada capítol és gairebé com una pel·lícula per si sola. Veurem si el contingut que ens ofereix justifica aquestes llargues durades, però hem de ser optimistes ara que la sèrie té molt clar on vol arribar amb l’arrencada d’aquesta recta final per conduir-nos fins a la que serà la cinquena i última temporada de la sèrie.