Del 29 de juny a l'1 de juliol la Rambla Marina i la Plaça Lluís Companys i Jover de l'Hospitalet es convertiran en un gran escenari pel que desfilaran espectacles de música, dansa i circ en el XIII Per Amor a l'Hart, Festival d'Arts de Carrer de l'Hospitalet del Llobregat. Hi haurà companyies locals i estrangeres. Els espectacles, la majoria de curta durada, es faran cada dia al vespre-nit; podeu consultar el programa a la pàgina web del festival.

La Intrusa Danza

La Intrusa. 

Plats forts

La companyia francesa de circ Hors Surface el dijous presentarà, en dues sessions diferents, Boat, un espectacle basat en el poema "Le bateau Ivre" d'Arthur Rimbaud, en què es combina el llit elàstic i el funambulisme. La companyia de dansa La Intrusa, Premi Nacional de Dansa 2015, presentarà al festival el seu darrer espectacle, Billie Jean, on exploren les contradiccions entre la tendència a la intimitat i la propensió a la tafaneria (és un espectacle que han preparat, justament, a La Bòbila de l'Hospitalet). I el ballarí de  hip-hop Chey Jurado presentarà "Agua", un fragment del seu número Sentinel (en que analitza l'aigua, el foc, la terra i l'aire).

Humor

També hi haurà espai per a l'humor. Nía Cortijo i Marta Sitjà, les XL, presentaran un espectacle sobre l'amor romàntic: Abandónate mucho, on hi ha molta ironia i molta tendresa. L'Ska Circus oferirà un espectacle de taller de circ i jocs psicomotrius amb el fons de la bona música de DJ Konguito. Hi haurà malabarisme (pilotes, anelles, maces, diàbolos, plats xinesos...), funambulisme (cable d’equilibris i slack line), equilibris senzills (bola d’equilibri), jocs psicomotrius pels més petits i sobretot, un equip professional amb gran experiència dins del món del circ. Per la seva banda, El Circ Pistolet presentarà un espectacle de Tomàs Cardús i Enric Petit, Quan no tocàvem de peus a terra, que pretén evocar la infància perduda en un número fresc i divertit.

Ska Circus

Skacircus.

Cabaret

Enguany s'arriba a la VIII edició de Cabaret, espectacle efímer de 60 minuts organitzat per Per Amor a l'Hart que clourà el festival. Amb la música en viu de Always Drinking Marching Band s'oferirà una fusió entre diverses disciplines: malabars, acrobàcia, trapezi doble, dansa integrada i grans dosis d'humor. Aquest Cabaret comptarà amb la participació de Jordi Kerol, el Duo Laos, Cirkonitas, Antonia González i  Pablo Domichovsky. També hi haurà la millor dansa amb Lali Ayguadé i l'acròbata francès Julien Sicard, que presenten un espectacle a mig camí entre dansa i acrobàcia: De camino al otro. El divendres i dissabte la festa, a l'Hospitalet, es clourà amb un concert musical: el divendres anirà a càrrec de Santo Manchegostreet funk en estat pur, i el dissabte clourà el festival el músic de reggae Alex Bass, que presentarà el seu primer àlbum, Bassically, dissenyat entre Barcelona i Jamaica i gravat amb la banda The Same Song Band.

Festa a les portes de la capital

Els barcelonins acostumen a tenir molta mandra de sortir de la seva ciutat. Mentre és habitual que els habitants de l'Hospitalet, Badalona o Sant Cugat vagin a Barcelona per passar les seves estones d'oci, és excepcional que els barcelonins facin el camí invers. I l'oferta d'oci, als municipis colindants, ha crescut molt i s'ha anat consolidat. El Per Amor a l'Hart és una ocasió magnífica perquè els barcelonins surtin de la seva ciutat i puguin disfrutar d'allò que passa al seu voltant. Aquest és un festival destinat a retornar la cultura a les grans masses, a la gent que passa pel carrer, i a fer-ho mitjançant una programació d'alt nivell... Una gran ocasió per agafar el metro fins a Avinguda Carrilet i disfrutar d'aquestes jornades.

Foto de portada: Cia. Moveo.