Hi ha errors en la llista dels llibres més venuts per Sant Jordi, segons les dades de vendes de la consultora GFK. Així doncs, la llista real difereix de la que inicialment va publicar el Gremi de Llibreters. Aquesta donava com a guanyadora Gemma Ruiz Palà en ficció i als membres del podcast La Sotana en no-ficció. Ara, però, aquesta llista ha estat esmenada i els guanyadors són uns altres. Concretament, segons el nou rànquing, el llibre de ficció més venut va ser 32 de març de Xavier Bosch i el llibre de no-ficció més venut va ser De la sabana a Mart de Xavier Sala i Martín, amb més d'11.100 llibres venuts.

Les noves xifres dels més venuts situen Xavier Bosch al capdavant en ficció, amb 13.300 exemplars de 32 de març. Gairebé 500 més que la segona novel·la que ocupa el segon lloc de ficció, Les nostres mares de Gemma Ruiz. Respecte als més venuts en no-ficció, les dades de GFK releguen el llibre de La Sotana, guanyador segons el Gremi de Llibreters, a la tercera posició, amb poc més de 7.500 exemplars venuts. Així, La Sotana ocupa el tercer lloc, darrere de Crims: pecats capitals de Carles Porta, que ha venut més de 10.600 exemplars.

📷 Les millors imatges de la Diada de Sant Jordi 2023 

Un Sant Jordi de "rècord" amb vendes un 5% superiors

El del 2023 serà recordat com un Sant Jordi de "rècord". Així ho va ratificar recentment la Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors de Catalunya. Segons la Cambra, la d'enguany ha estat la diada de Sant Jordi "més participativa" de la història i amb les vendes més altes, amb un creixement superior al 5%.

A Barcelona, el nombre de parades va pujar fins a les 320, un 11,5% més que l’any passat. Aquestes parades es van estendre entre onze zones de set districtes (passeig de Gràcia; Gràcia; Poblenou; Sant Andreu; Les Corts; Ciutat Vella, Les Rambles i Sarrià).  També es va registrar un augment del 25% en les signatures d’autors.

A tots aquests espais cal sumar-hi un centenar de llibreries de la ciutat, que també van posar una parada davant de l’establiment. Val a dir que el fet que Sant Jordi hagi caigut en diumenge també ha beneficiat la participació i la venda i ha facilitat la mobilitat dels ciutadans. Segons el secretari tècnic del Gremi, Marià Marín, Sant Jordi 2023 "ha superat qualsevol expectativa": "Hem fet el Sant Jordi més gran", va declarar a l'Agència de Notícies de Catalunya. Una de les proves del gran èxit va ser la superilla literària de Barcelona, plena de gom a gom des de primera hora.