El grup madrileny Los Secretos ha donat els drets d'autor de la cançó "Pero a tu lado" a la Comunitat de Madrid per tal de recolzar la lluita contra la Covid-19, tal com va anunciar ahir la consellera de Cultura i Turisme madrilenya, Marta Rivera.

En aquestes setmanes de confinament contra la pandèmia del coronavirus, a molts balcons madrilenys s'ha entonat aquest hit de la 'Movida madrileña' després de l'aplaudiment diari als sanitaris. La cançó, escrita i creada pel desaparegut líder del grup, Enrique Urquijo, va esdevenir des de ben aviat un autèntic himne generacional que trenta anys després de la seva publicació segueix interpel·lant-nos.

Urquijo, narrador dels baixos fons i de la nit madrilenya dels agitats anys vuitanta, va morir de sobredosi l'any 1999. Anys abans, en aquesta balada que havia escrit dedicada a la seva filla, afirmava que "he muerto y he resucitado", entonant un vital i optimista cant a la vida que en les darreres setmanes està més present que mai: "Ayúdame y te habré ayudado / que hoy he soñado / en otra vida, en otro mundo / pero a tu lado".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat