Gràcia s'ha convertit en el barri amb major presència de llibreries de la ciutat. Un munt de petites iniciatives han permès convertir aquesta àrea en un pol cultural, que desborda la típica combinació de cinema, bar i restaurants. Per Sant Jordi bona part dels llibreters del barri han decidit mantenir la festa al damunt de la Diagonal, una iniciativa que les institucions beneeixen perquè contribueix al seu intent per descongestionar el centre. A més a més, el barri és ple de parades de les associacions culturals, esportives i polítiques, i no hi falten, tampoc, les parades de flors.

Retorn a la plaça de la Vila

El principal centre de trobada a Gràcia és la plaça de la Vila on s'han ajuntat les parades d'una desena d'establiments de venda de llibres, entre llibreters d'ocasió i de llibre nou. Però la celebració va molt més enllà. Al pla de Nicolás Salmerón, al capdamunt dels Jardinets de Gràcia, s'ha convocat l'onzena trobada d'il·lustradors. Alguns dels principals dibuixants d'aquest país, i alguns estrangers, seran a Gràcia al matí o a la tarda i signaran les seves obres. Entre els convidats hi figuren Yvan Pommaux, Carme Solé Vendrell, Liliana Fortuny, Anna Llenas o Rocio Bonilla, entre d'altres. Però, a més a més, moltes de les llibreries del barri han preparat activitats, com signatures de llibres o presentacions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat