Shinichi Kudo, el jove detectiu enverinat que es va convertir en un nen de 8 anys, torna a les grans pantalles en la que és, ja la 22 pel·lícula de la sèrie iniciada el 1996. Zero the Enforcer (Detectiu Conan: El cas zero) és la pel·lícula més vista al Japó en les darreres setmanes i s'estrenarà als nostres cinemes el proper divendres. Els fans del detectiu estan esperant-la amb emoció. I no són pocs: diuen que els manga de Conan, el personatge creat per Gosho Aoyama, ja porten 200 milions de còpies venudes. I els seguidors no només són nens i joves. Molts adults són autèntics devots del personatge. De fet, Zero the Enforcer és una pel·lícula amb un guió prou complex, potser més destinada a un públic adult que infantil. Ha estat dirigida per Yuzuru Tachikawa, que amb aquesta obra s'inicia al món del llargmetratge.

Més enllà de l'assassinat

Si bé la majoria dels casos del detectiu Conan es basen en complexos assassinats, en aquest cas la trama es complica, perquè s'inicia amb un atemptat terrorista que destrueix un edifici tot just acabat de construir en una illa artificial que ha d'allotjar un esdeveniment internacional. Ningú sap si es tracta d'un accident o una acció terrorista, però ben aviat comença a haver-hi un sospitós clar, que és la persona menys esperada. Conan es veurà arrossegat a aquesta investigació, de gran complexitat, i amb ell acabarà involucrant-s'hi el seu equip de col·laboradors habituals. Una trama que va molt més enllà dels crims quasi perfectes que sol oferir el Conan televisiu i que trenca fins i tot amb la dinàmica habitual de la trama de la sèrie.

Conan El cas Zero 4

Quan Sherlock esdevé James

El Detectiu Conan és, tal i com el seu nom indica, un personatge inspirat en Sherlock Holmes. La seva principal eina de treball és la seva esmolada intel·ligència i, sobretot, la seva capacitat de deducció. En aquesta pel·lícula, no obstant, aquests dots de Conan es combina amb altres habilitats més pròpies d'altres herois, com James Bond. Aquest film inclou curses en cotxe, persecucions, enfrontaments directes amb delinqüents...  D'aquesta forma s'aconsegueix que el ritme de la pel·lícula es vagi incrementant a mesura que s'acosta el final. D'aquesta forma el personatge guanya ritme i atractiu.

Conan El caso Zero 2

Les clavegueres de l'Estat

La majoria d'episodis televisius de Conan enfronten al petit detectiu amb individus ressentits que cometen algun crim per venjança, o com a molt a organitzacions mafioses especialitzades en la delinqüència. En aquesta pel·lícula, Conan anirà molt més lluny, ja que es trobarà involucrat en un cas que implica les clavegueres de l'Estat. Si generalment al manga la llei i l'ordre tenen referents molt clars, aquí la situació és molt més ambigua, i fins al final de la pel·lícula es manté la intriga sobre qui controla als que ens controlen. En aquest episodi la policia no serà l'aliada de Conan Edogawa, sinó una força desbocada fora de control que actua sota interessos obscurs. I un paper més tèrbol, encara, juga la Fiscalia.

Conan  El cas Zero 5

Aposta segura

L'èxit d'aquesta pel·lícula al Japó, on ja l'han vist sis milions d'espectadors, fa pronosticar aquí una bona recepció del nou film de Conan Edogawa. La pel·lícula fins i tot inclou una petita entrada on s'expliquen els personatges, per tal que puguin veure-la persones que no coneixen la sèrie televisiva ni els seus personatges. Però, en el fons, Detectiu Conan: Zero the Enforcer sembla destinada prioritàriament als fidels seguidors del detectiu. I aquests, de ben segur, que quedaran encantats amb un film que combina les essències del personatge, amb els recursos necessaris per convertir-lo en un personatge de llargmetratge.