El realitzador britànic Danny Boyle, guanyador de l'Oscar a la millor direcció per Slumdog Millionaire, s'endinsarà en el naixement del punk amb Pistol, una sèrie centrada en la trajectòria del mític grup londinenc Sex Pistols. La sèrie narrarà la història de Steve Jones, guitarrista d'aquesta banda fonamental del punk gràcies al seu històric debut, Never Mind the Bollocks, i a himnes com God Save the Queen o Anarchy in the U.K..

Jones va publicar l'any 2018 les seves memòries, Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol, en les que s'inspirarà la sèrie. La producció tindrà sis episodis i comptarà amb Boyle com a director i productor executiu, ha explicat en un comunicat FX, canal propietat de Walt Disney. "Imagina assaltar el món de The Crown i Downton Abbey amb els teus col·legues i cridar les teves cançons i la teva fúria a tot el que representen", ha dit Boyle al mateix comunicat.

"Aquest és el moment en el qual la societat i la cultura britàniques van canviar per sempre. És el punt de detonació per a la cultura britànica de carrer, on la gent jove corrent tenia l'escenari i va poder alliberar tota seva fúria i la seva moda, on tothom havia de veure'ls i escoltar-los, i on tots els temien o els seguien", ha afegit.

El repartiment, ple de cares molt joves, l'encapçala Toby Wallace, qui interpretarà a Steve Jones; Anson Boon s'ocuparà del personatge de John Lydon, Louis Partridge encarnarà a Sid Vicious, i Jacob Slater es posarà a la pell de Paul Cook. El nom més conegut de tot l'elenc apareix en els papers secundaris, on Maisie Williams, que es va convertir en una estrella mundial com a Arya Stark a Joc de Trons, interpretarà a Pistol a Pamela Rooke (també coneguda com a Jordan).

La carrera de Boyle inclou pel·lícules molt destacades com Trainspotting (1996), 28 Días después (2002), Slumdog Millionaire (2008), 127 Horas (2010) o Steve Jobs (2015). Pistol no serà la primera producció de Boyle que conjuga música amb cinema o televisió, ja que, per exemple, el 2019 el productor va estrenar la comèdia fantàstica Yesterday inspirada de principi a fi per The Beatles.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat