L'editorial Columna ha anunciat que el proper 5 d'octubre traurà a la venda en català Origen, la darrera novel·la de Dan Brown, l'autor de El codi Da Vinci (Planeta n'editarà l'edició castellana). La part central de la trama d'Origen se situa a Barcelona i a Montserrat, on els personatges visiten llocs tan emblemàtics com La Pedrera o la Sagrada Família. Aquesta obra pot servir per donar a conèixer més Catalunya al món. Diuen que El Codi Da Vinci ha estat el llibre més venut en llengua castellana, i Dan Brown ha arribat a vendre més de 200 milions d'exemplars de les seves obres arreu del món.

L'acció d'Origen transcorre íntegrament a l'Estat espanyol: a més a més de les localitzacions catalanes, passa per Bilbao (al Guggenheim), per Sevilla (a la catedral) i per Madrid (al Palau Reial). Les anteriors obres de Brown acostumaven a ambientar-se a llocs amb molta història: París a El codi Da Vinci, Roma a Àngels i dimonis, Florència a Inferno... Brown ha definit Barcelona com "una ciutat meravellosa on em sento com a casa", i assegura que hi va viatjar sovint per preparar la novel·la. Per a Brown, l'elecció d'escenari va ser senzilla: "Sempre he considerat aquest país un lloc amb història i amb una rica tradició que alhora no deixa de treballar pel futur innovant en ciència i tecnologia. Per aquest motiu, quan em vaig posar a escriure una novel·la que barregés el que és antic i modern, vaig saber de seguida que només podia escollir un lloc per ambientar-la".

down brown  ©Dan Courter planeta

Dan Brown © Dan Courter.

La trama d'Origen  

En Robert Langdon, professor de simbologia i iconografia religiosa de la Universitat de Harvard, va fins al museu Guggenheim de Bilbao on es farà un anunci transcendental que «canviarà per sempre com entenem la ciència». L’amfitrió de la vetllada és l’Edmond Kirsch, un jove multimilionari convertit en figura de renom mundial arran dels seus visionaris invents tecnològics i prediccions arriscades. En Kirsch, un dels alumnes més brillants que va tenir en Langdon, es disposa a revelar un descobriment extraordinari que donarà resposta a les dues preguntes que han obsedit la humanitat des del principi dels temps: D’on venim? A on anem? 

Durant la presentació, perfectament orquestrada per l’Edmond Kirsch i la directora del museu, l’Ambra Vidal, es desencadena un caos davant la mirada atònita dels nombrosos convidats i els milions d’espectadors de tot el món. Davant la imminent  amenaça que la troballa es perdi per sempre, en Langdon i l’Ambra han de fugir desesperadament a Barcelona i començar una carrera  contrarellotge per localitzar la críptica contrasenya que els donarà accés al revolucionari secret d’en Kirsch.

Perseguits per un enemic turmentat i perillós, el poder del qual sembla provenir directament del mateix Palau Reial de Madrid, en Langdon i l’Ambra descobriran els episodis més obscurs de la història i l’extremisme religiós. Seguint un rastre de pistes format per obres d’art modern i símbols enigmàtics, disposaran de poques hores per intentar desvelar la investigació d’en Kirsch i la seva colpidora revelació sobre l’origen i el destí de la Humanitat.