Damm ha rebut el premi Empresa de l'Any 2017 que atorga la Cambra de Comerç Espanya-EUA, que serveix com a reconeixement a totes aquelles empreses que aposten per establir relacions econòmiques entre ambdós països.

Els premis van ser lliurats en el marc de la gala anual que celebra la Cambra de Comerç, que va tenir lloc ahir a la nit en el Country Club de Coral Gables, ciutat veïna a Miami, i a la qual van assistir més de 350 convidats, entre qui es trobaven destacades personalitats del món de l'empresa d'Espanya i dels Estats Units. El premi, que va recollir Jorge Villavecchia, Director General de Damm, va ser lliurat per Javier Estades, President de la Cambra de Comerç Espanya - EUA.

A partir de l'any 2008, Damm va realitzar una forta expansió als Estats Units gràcies a l'aliança amb la companyia United States Beverage per exportar la marca més coneguda, Estrella Damm. En paraules del seu Director General, Jorge Villavecchia, que ha recollit el guardó, es tracta d'un premi molt especial ja que els Estats Units van ser el primer destí elegida per la cervesera per expandir-se internacionalment, enfrontant-se al repte d'implantar-se a l'exterior, i a més fer-ho en un mercat tan competitiu com el nord-americà. "Damm va arribar als Estats Units amb Estrella Daurada i Gold Star Beer, i avui, a més d'Estrella Damm, els nostres seguidors nord-americans també gaudeixen de la cervesa gastronòmica Inedit, dissenyada pels mestres cervesers de Damm i Ferran Adrià, i de la cervesa apta per a celíacs més premiada del món, Daura", ha afegit.

Per la seva part, el President de la Cambra, Javier Estades, va destacar durant la cerimònia de lliurament de premis que "es tracta d'un gran honor tenir Damm com a Empresa de l'Any. Una empresa d'origen familiar, amb projecció internacional i una potent diversitat de marques, que reflecteix com, amb ambició i esforç, es pot assolir l'èxit en la internacionalització, destacant la seva presència als Estats Units".

Una part important del creixement assolit per Damm a l'estranger es deu a la seva aposta i compromís amb la cultura i la gastronomia amb el suport d'iniciatives com l'Estrella Damm Gastronomy Congress o el Chef's Choice, ambdós celebrats a Miami, o les masterclass desenvolupades als EUA de la mà de cuiners de talla internacional com Ferran Adrià o Joan Roca, a més de promoure alguns dels esdeveniments més rellevants com el TOP50 Gastropubs, els National Restaurants Awards o el "50 World's Best Restaurants Awards".

A més del premi a la Millor Empresa de l'Any 2017, a la mateixa gala es va fer lliurament d'altres guardons com els premis "Ponce de León", Business Awards, atorgat a Fernando Pérez-Hickman (vicepresident de IberiaBank) com a "Executiu de l'Any", Oscar Feldenkreis (president & CEO de Perry Ellis) com "CEO of the Year" i Univisión com "Community Hero".