La Cremada del Dimoni és una de les tradicions més emblemàtiques de les Festes de Maig de Badalona. La nit de Sant Anastasi, el 10 de maig, entre la Rambla de Badalona i la platja, es crema una gran figura d'entre 12 i 15 metres d'un dimoni, davant d'una gran colla d'espectadors que gaudeixen de l'espectacle de les flames. Cada any s'escull el dimoni amb el concurs "¡Crema'l tu!" que organitza l'ajuntament badaloní. El d'aquest any és "Sense fums", de la badalonina Àgata Gil. Construït amb formes geomètriques, es tracta d'una al·legoria de la Zona de Baixes Emissions. A continuació t'expliquem tot els detalls de la Cremada d'aquest any. 

"Sense fums", el dimoni d'aquest any

El dimoni escollit aquest any al concurs "¡Crema'l tu!", de l'ajuntament de la ciutat, és "Sense fums", de la badalonina Àgata Gil. El ninot, que normalment té un disseny al·legòric i amb un comentari sobre l'actualitat, aquest any representa la Zona de Baixes Emissions que s'ha establit aquest any a Badalona, segons la seva autora. Gil explica que la figura té dues interpretacions, "un dimoni enfadat amb la mesura enviant més cotxes a la ciutat o un dimoni portant-se els cotxes que no compleixen amb la nova normativa". Com cada any, hi haurà dimonis petits col·locats a la base de la figura gran, fetes pels nens de les escoles de Badalona, que compartiran el mateix destí que el "Sense fums". 

Data, horari i lloc

El dimoni es cremarà la nit de Sant Anastasi, el 10 de maig, de les 22h de la nit fins a les 23h. És la nit abans del dia gran de les Festes de Maig: Sant Anastasi, l'11 de maig. La gran figura ja està a la platja de Badalona esperant la crema. 

Una tradició amb més de 80 anys d'història

La primera Cremada del Dimoni va ser l'any 1940, a on es creuen el carrer del Temple i el carrer Roca i Pi.  Des de 1955 es crema sempre a la platja de Badalona. La tradició sorgeix d'una iniciativa de la Cofradia de Sant Anastasi i l'historiador Josep Maria Cuyàs per revitalitzar la vida cultural i social de Badalona després de la Guerra Civil. 

Entre el 1940 i el 1999, el disseny i construcció del dimoni ha estat al càrrec de diversos artesans, entre ells Miquel Xirgu pare i Miquel Xirgu fill, o el decorador Domènec Giró; però des de 1999, l'Ajuntament de Badalona convoca cada any el concurs "Crema'l Tú", per escollir el Dimoni.