L'expansió de la taca del coronavirus sembla no tenir ara mateix data final, per això l'Ajuntament de Girona ha decidit suspendre la mostra Temps de Flors, malgrat faltessin més de cinquanta dies per la seva celebració. Marta Madrenas, alcaldessa de la ciutat, ha dit que la decisió “s’ha pres de manera consensuada” amb els organitzadors i que és “l’actitud més assenyada per evitar contagis".

El festival floral, sens dubte el més famós i concorregut de Catalunya, s'havia de dur a terme entre el 9 i el 17 de maig i hauria complert la seva 65ena edició. Amb més de 200.000 assistents de mitjana durant els dies d'exposició, la cita anual aplega cada any centenars de persones als carrerons del Barri Vell, amb una distància entre vianants que, ara per ara, és lògicament més que desaconsellable.

Temps de flors 2017 ACN

La massificació dels carrers no és només l'únic problema pel Temps de Flors d'enguany, però. La compra de material i els muntatges dels projectes que converteixen la ciutat en un acolorit tapís de flors haurien d'haver començat en els dies vinents, però amb les botigues tancades i l'estat d'alarma vigent ha estat impossible posar fil a l'agulla. La situació és tan delicada que, de fet, el cartell d'enguany, que s'escull sempre a partir d'un concurs escolar a l'Institut Santiago Sobrequés, encara no s'havia pogut ni triar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat