Amb la recomanació de confinar-nos a casa per pal·liar els efectes del coronavirus, ha augmentat el nombre de lectors, així com aquells que han aprofitat per treure's de sobre la pila de llibres pendents des de l'any passat. Amb les llibreries tancades, són diverses les iniciatives del món editorial per oferir lectura. 

Grup 62 posa en marxa la iniciativa #KeepReadingACasa

El Grup 62 recomana confinament, seguir fons d'informació fiables i llegir. Per fer més suportable l'estada a casa, ha decidit posar a disposició dels lectors gratuïtament alguns dels seus llibres més populars. Entre aquests destaquen, Dins el darrer blau, de Carme Riera; Les veus del Pamano, de Jaume Cabré; Gràcies per la propina, de Ferran Torrent; L'ombra del vent de Carlos Ruiz Zafón, Els homes que no estimaven les dones, d'Stieg Larsson i El codi Da Vinci de Dan Brown. Us els podeu descarregar fins el 31 de desembre aquí.

Història de dues ciutats, de Charles Dickens, per entregues a Club Editor

La Història de dues ciutats és una de les novel·les més emblemàtiques de l'escriptor anglès Charles Dickens. En aquests temps d'incertesa, Club Editor recupera la tradició de la novel·la per fascicles en una traducció de Núria Sales que es pot llegir al seu web.

Univers regala un conte al dia

El segell Univers, d'Enciclopèdia Catalana regala un conte diàriament mentre duri el confinament obligatori. Va començar ahir amb 'Ciutat oblidada', de Xavier Bosch, del recull de contes Barcelona Suites, amb el qual es va posar en marxa la col·lecció. Hi podreu accedir a través dels enllaços al seu compte de Twitter.

La Casa dels Clàssics anima a llegir els grans autors de l'Antiguitat

La Casa dels Clàssics, que treballa per la difusió dels clàssics grecs i llatins a través de la Col·lecció Bernat Metge, proposa a la xarxa Twitter una relectura d'alguns dels autors a través de les seves xarxes socials. Del 17 al 29 de març, es proposarà llegir Antígona, de Sòfocles, i del 30 de març al 12 d'abril, la Medea d'Eurípides

Males Herbes publica electrònicament un inèdit

Distopíes íntimes, de Ramon Mas, havia de ser un dels pròxims volums de l'editorial Males Herbes. La nova situació ha fet que els seus responsables hagin decidit editar-lo online i distribuir-lo gratuïtament. Cada dos dies publicaran un dels contes d'aquest inèdit. Seguiu el seu compte de Twitter per anar-los llegint.

Edicions 1984 també ofereix lectura per al confinament

Edicions 1984 ha decidit utilitzar el Twitter per acostar-se als seus lectors, a través de diverses iniciatives. Una d'elles és la publicació en obert de contes i textos, que van acompanyats de videos enregistrats pels autors, com Stefanie Kremser, o per la seva responsable de premsa, la col·laboradora de La Llança Júlia Bacardit.

L'Altra Editorial juga a les parelles

L'Altra Editorial, casa fundada i capitanejada per Eugènia Broggi, proposa un joc entre els seus lectors i amics: El joc de les parelles entre llibres diferents que poden tenir vincles i semblances. L'ha iniciat per Els argonautes, de Maggie Nelson, i Un apartamento en Urano, de Paul B. Preciado.

Rosa dels Vents presenta el darrer llibre de Víctor Amela a Instagram

Rosa dels Vents, segell en català de Random House, ha organitzat una presentació a través d'Instagram d'un dels seus darrers llançaments, Ens van robar la joventut, el recull d'històries de supervivents de la Lleva del Biberó recollides per Víctor Amela. Demà a les 12'30.

Blackie Books comparteix el PDF d'Instrumental de James Rhodes 

Blackie Books també ha posat en marxa la seva pròpia iniciativa, Casa Blackie, compartint el pdf d'Instrumental, del músic James Rhodes, un dels seus èxits més destacats, en que l'anglès afincat a Espanya relata els abusos que va patir i la seva redempció a través de la música. 

Recomanacions a la carta de Tigre de paper 

L'editorial cooperativa Tigre de Paper proposa al seu compte de Twitter recomanacions segons l'estat d'ànim amb que cadascú estigui vivint la crisi provocada per l'expansió del coronavirus i la necessitat de confinament. N'hi ha per tots els sentiments.

Anagrames de Ferran García a La Breu

L'editorial La Breu, referència en poesia, publica a través del seu compte de Twitter un eloqüent anagrama de Ferran Garcia, autor de Most de Most, editat pel mateix segell i prologat pel també poeta Josep Pedrals.