Durant aquests dies de confinament a casa per prevenir l'expansió del coronovirus és important mantenir una rutina diària per no acabar pujant-se per les parets o barallat amb la teva família o companys de pis, després de tantes hores de soledat o convivència forçada poden acabar sortint guspires del teu cap. De totes maneres és sa i necessari mantenir la ment activa i trencar la rutina de tant en tant amb les propostes culturals que us volem oferir a La Llança i que podràs gaudir des del sofà de casa teva. L'estat d'alarma no és una excusa per deixar de banda la música en directe, la literatura o el teatre.

Gaudeix de l’indie des del sofà

El Cuarentena Fest, Festival de música en streaming en tiempos difíciles va començar ahir al vespre amb els sons d' Adriana Proenza, Confeti de OdioMarcelo CriminalSrta. Trueno Negro. Avui dimarts la música continua amb Penelope, ValdiviaCasero i Alien Tango. Fins al 27 de març un seguit d'artistes tenen una cita diària amb els melòmans per oferir la seva música en streaming des de casa o els seus locals d'assaig. Entre els noms més coneguts que s'han sumat a la proposta hi ha la jove artista catalana Cabiria, el músic grec Evripidis and his Tragedies, els coneguts Papa Topo, la jove promesa Stephen Please, El Petit de Cal Erill, les madrilenyes Cariño y Betacam.

The show must go on!

Amb el crit de The show must go on (l'espectacle ha de continuar), Teatre Lliure posa a disposició un seguit de contingut creatiu a les seves xarxes socials. La proposta més ambiciosa és #LliureAlSofà, on el teatre oferirà per youtube el visionat complet d'algunes de les seves obres teatrals. La iniciativa s'enceta amb Hamlet de William Shakespeare, dirigida per Pau Carrió i protagonitzada per Pol López, que va rebre el Premi Butaca a Millor Actor l'any 2016. Es podrà veure de dijous 19 al dissabte 21 de març a les 20 h i diumenge 22 a les 18 h. La següent peça en compartir-se serà Renard o El llibre de les bèsties, un espectacle familiar de Marc Rosich basat en el llibre de Ramón Llull. La producció va guanyar el Premi de la Crítica de Barcelona al Millor Espectacle Familiar l'any 2016.

Les millors lletres feministes

Per tercer any consecutiu la llibreria La Carbonera organitza el Ruda Fem. Fest, un festival dedicat a la literatura feminista. La programació prevista al Ruda Fem. Fest és molt extensa, ja que pràcticament cada dia de març hi havia algun acte. Blanca Llum Vidal, Maria Sevilla, Júlia Bacardit, Paula Bonet, Bel Olid, Maria Climent o Anna Ballbona són només algunes dones relacionades amb el món de les lletres que van participar o havien de fer-ho en alguna de les sessions programades. Així com la cantant Núria Graham o el grup de música Roba Estesa. L’organització del festival ha decidit no aturar la seva programació i oferir les xerrades, vermuts i activitats previstes per YouTube.

Poeta de guàrdia

Aquest compte a Twitter (@poetadguardia) enregistra versos de poetes especialment pensats per a l’ocasió. De moment hi ha poemes de Núria Martínez Vernis, Martí Sales i Josep Pedrals. Encén l’ordinador i deixa que la bellesa de la paraula recitada t’alegri una mica el dia.

Aprèn a ballar i sorprèn als teus amics a la propera festa que celebris

El Salón Pugliese, Escola Experimental de Dansa i Teatre d'Esplugues, s'ha convertit en un petit plató i oferiran 15 classes setmanals de dansa per Skype. Seran classes de ballet per a adults, dansa contemporània i tango. Teniu tota la informació al seu esdeveniment de Facebook, ja que us heu de posar en contacte amb ells per tal de formar part del grup de Skype. A ballar!

Classes ballet skype