Com porta passant des del decret d'estat d'alarma del passat dissabte, diverses són les iniciatives culturals que en plena crisi del coronavirus estan apropant-nos a casa la música, la literatura, el teatre o el pensament. L'esforç que s'està fent des del món de la cultura per apropar-nos les seves propostes a casa és magnífic, per aquest motiu des d'ElNacional.cat us oferim cada dia un recull de les activitats més destacades pel dia. Avui, 9 d'abril, són les següents:

 

Marató de Superman

A partir d'avui, les 17 primeres pel·lícules del superheroi més famós de tots els temps ja estan publicades gratuïtament a Youtube. Els germans Fleischer, creadors del personatge, van realitzar 17 curtmetratges (primer en van rodar a nou, i més tard els altres vuit) entre 1941 i 1943, i en aquests films van ampliar un dels poders de l'home d'acer que menys apareixia en els seus còmics: volar. 

Richard Wagner, des de casa

Des de dilluns el Palau de les Arts de València està emetent a la seva pàgina web el cicle complet de L'anell de Nibelung, la mítica tetralogia wagneriana conformada per L'or del Rhin, La valquíria Sigfrid i el capvespre dels déus, en una coproducció del centre d'òpera valencià amb el Teatre Maggio de Florència estrenada el 2009. Es pot veure aquí.

Richard Wagner, Aquarel·la de 1853

Concert de Mavica (Vida at Home)

El Festival VIDA, que se celebrarà aquest juliol a Vilanova i la Geltrú, ha estat l'últim a sumar-se a aquestes iniciatives amb el Vida at Home: concerts de diversos músics de l'escena catalana i nacional que cada dia, amb format de càpsules publicades a les xarxes socials del festival, faran més amè el confinament del públic del Vida. Dijous passat va començar amb un recital de Ferran Palau, i avui serà l'ocasió de Mavica, a les 19.00h. La iniciativa continuarà els propers dies amb concerts de DJ Maadraassoo, The New Raemon, Núria Graham, Paula Valls, Rey Lobo, Sam Berridge, Tversky i més artistes per confirmar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

El VIDA et porta a casa els artistes que actuaran al festival aquest estiu! Hem creat aquesta iniciativa en col·laboració amb els artistes del VIDA 2020 amb la intenció d’animar-vos i estar al vostre costat en aquest moment excepcional. A partir d’avui a les 19:00h s’aniran publicant a través de les nostres xarxes socials un seguit de càpsules gravades per artistes que actuaran al VIDA 2020 i propers al segell Vida Records. Micro-concerts, sessions, o simplement missatges d’ànims des de les seves cases en un moment en què necessitem la solidaritat de tots. Vida At Home comença aquesta tarda a les 19:00h amb una actuació única i íntima de @ferranpalau que compartirem a través de les nostres xarxes socials i continuará els propers dies amb @clarapeya, @enric_montefusco, @maadraassoo, @meritxell.neddermann, @thenewraemon, @nuriagraham, @pvallsb, @rey__lobo, @samberridgemusic, @tverskymusic i més artistes per confirmar. La programació s’anirà anunciant per les nostres xarxes socials. Cal tenir en compte i agrair l’esforç extraordinari que aquests artistes han fet en crear continguts inèdits amb els recursos que tenen a casa. Amb aquesta iniciativa volem recordar-vos que la música està present inclús en aquests moments difícils i que junts, amb la col·laboració de tota la ciutadania, sortirem d’aquesta. Cuideu-vos molt i esperem que gaudiu del #VidaAtHome. Molta força!

A post shared by VIDA FESTIVAL (@vidafestival) on

 

Grans obres del cinema espanyol, en obert (RTVE)

RTVE recorre als seus recursos per oferir pel·lícules espanyoles de qualitat, projectes en què ha estat implicada i que mostren la riquesa de cinema en espanyol. Ho fa amb la plataforma Somos cine, un portal a través del qual es pot gaudir gratuïtament de més de 60 pel·lícules coproduïdes per l'ens públic i guardonades amb els millors premis del cinema espanyol i europeu.

'Dolor y Gloria' Banderas Almodovar Sony Pictures

 

Espectacle de Marina Jade (Festival Esperanzah)

El festival Esperanzah!, iniciativa del grup Txarango, també ha programat diverses actuacions musicals per aquests dies de confinament. A part, però, els organitzadors també han programat xerrades, màgia, cançons infantils i fins i tot ioga inclusiu que podreu anar seguint a l'Instagram del festival. Avui, per exemple, la cantant Marina Jade oferirà un espectacle a les 19.00h.

 

Concert del pianista Ignasi Cambra

Com cada dia des de fa alguns dies, avui a les 20.30 hores el pianista Ignasi Cambra oferirà un petit concert  en directe des del seu Instagram Live, que podeu seguir @ignasi.cambra

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat