Sally Rooney és una de les escriptores més comentades i venudes del moment —l’any passat publicava l’èxit de vendes On ets, món bonic—, però la primera de les seves novel·les, Converses entre amics, no va tenir tanta repercussió. No va ser fins al boom de la seva segona obra, Gent normal, i, sobretot, l’adaptació d’aquesta a la televisió, que el primer llibre va obtenir més notorietat. I veient l’èxit que havia tingut la primera adaptació, Hulu i BBC3, les productores darrere la sèrie que protagonitzaven Paul Mescal i Daisy Edgar-Jones, van decidir fer el mateix amb Conversaciones entre amigos. I el resultat ja el podeu gaudir a través d’HBO Max.

S’assemblarà a Gent Normal?

De similituds amb Gent Normal en veurem unes quantes, perquè Lenny Abrahamson repeteix en la direcció, acompanyat aquest cop de Leanne Welham; Irlanda, i els seus magnífics paisatges, també tindran un pes important; i la trama torna a girar al voltant de relacions amoroses plenes d’entrebancs. En aquest cas, però, la història és més complexa que la d’un noi i una noia que s’enamoren a l’institut, perquè aquí hi ha fins a quatre persones involucrades, aquests quatre “amics” que veurem fer alguna cosa més que “conversar”.

Frances i Bobbi - HBO

La Frances i la Bobbi són dues universitàries que estudien juntes al Trinity College i que, després d’haver mantingut una relació romàntica, continuen mantenint una propera amistat. En una de les lectures de poesia on participen sovint, coneixen a la Melissa, una periodista i escriptora interessada en fer un reportatge sobre elles. A partir d’aquí, establiran una amistat amb ella i el seu marit, el Nick, al mateix temps que creixerà una atracció de la Frances cap a ell i de la Bobbi cap a ella, provocant un sisme en totes les relacions preestablertes.

Les cares visibles

Alison Oliver en el paper de Frances, Sasha Lane en el de Bobbi, Jemima Kirke com a Melissa i Joe Alwyn en el rol de Nick seran els encarregats d’interpretar en pantalla els personatges d’aquesta interessant novel·la de Sally Rooney sobre els vincles amorosos canviants que pretén retratar l’escena artística irlandesa, especialment els cercles literaris elitistes de Dublín pels quals es mouran les protagonistes, i mostrar les actituds d’una generació que es nega a acceptar cap tipus d’etiqueta. Conversaciones entre amigos està formada per 12 episodis de mitja hora cada un, ja disponibles a HBO Max.