Què tenen en comú un pagès de Terres de l’Ebre i un ‘broker’ metropolità? Un aficionat a l'òpera del Vallès i una 'fan' del 'metal' de Girona? Una seguidora del Reus Deportiu, al Baix Camp, i un altre del Nàstic de Tarragona? L’últim escloper de Taradell (Osona) i un jove enginyer del Parc Científic de Lleida? El nostre és un país poblat per persones que contrasten i, aparentment, conviuen en realitats diferents. Aquesta diversitat d’entorns, professions, interessos i aficions és un pou de riquesa d’on es poden extreure històries curioses, sovint un punt extraordinàries.

A ‘Connecti.cat’ partim d’aquí, de la voluntat de rastrejar el territori i mostrar en directe tot allò que li dona ànima i el fa bategar. De nord a sud, d’est a oest, farem connexions i anirem encavalcant relats, construint una instantània del país única i particular. El programa és una producció de La Xarxa de Comunicació Local en col·laboració amb una trentena de televisions de proximitat, diverses en dimensió i característiques, que han entomat el repte conjunt de construir un producte audiovisual diari de dilluns a dijous, d’una hora de durada i basat en el directe. 

Actualitat i històries d'interès humà

‘Connecti.cat’ és un programa televisiu a cavall entre la informació i l’entreteniment, basat en connexions en directe i també reportatges sobre diferents punts de Catalunya on es forgen històries d’interès humà o bé són notícia per un fet d’actualitat. Volem que l’espectador s’ho passi bé coneixent les realitats que li anirem servint. La clau és la manera de tractar els temes: busquem l’aprofundiment, la curiositat, l’altra cara. Anem a detalls que, per temps, no es toquen en els informatius i donem protagonisme a realitats que els mitjans generalistes veuen petites però que són grans i extrapolables.

La gastronomia, el sector primari, els moviments socials, la solidaritat, les rutes i els paisatges, l’esport o els fenòmens meteorològics caben en aquest gran cistell de temes que volem arreplegar, sense oblidar les curiositats territorials i les gestes de personatges singulars. Desplegat pel territori hi haurà un ampli equip de reporters de les televisions locals, que es valen de la vinculació i el coneixement de l’entorn per captar i donar forma als temes del programa.

On i quan? 

‘Connecti.cat’ s’estrena el 19 de febrer i es podrà veure en directe de dilluns a dijous, de 19h a 20h, a través dels canals de proximitat, el canal 159 de Movistar+ i laxarxa.cat. També es podrà seguir des dels perfils del programa a Twitter (@connecticat_tv) i Facebook(@connecticat).