Un dels esdeveniments culturals més importants de l’any a la capital catalana arriba el mes de setembre i és la Mercè. És el moment en què la festa major engalana Barcelona no només de banderoles i focs artificials, sinó d’un munt d’activitats on la música, els espectacles i l’art en són protagonistes. Un any més, i després d’unes últimes Festes de la Mercè plenament marcades pels estralls de la pandèmia, administracions, institucions i veïnat s’han posat les seves millors gal·les per oferir una programació a l’alçada de les circumstàncies. Un dels pilars culturals i musicals més importants per la ciutat és l’Auditori, i també s’ha afanyat a donar el tret de sortida a un conjunt de concerts i promocions perquè tothom pugui gaudir-ne.

Auditori

20% de descompte en varis concerts

Una de les novetats que presenta la institució aquest any és la oferta d’un 20% de descompte en una selecció de concerts programats per aquesta tardor, tan variats com gustos existeixen. Els shows són: Dafnis i Cloe, Bethoven 6 i 7, Cançons populars de Gerhard, el ballet-pantomima El amor Brujo, Banda ampla i el concert del duo Tarta Relena. Les entrades amb descompte estan disponibles des d’avui i fins el proper diumenge 26 de setembre. Però, com s’aplica aquest descompte? Els usuaris han d’entrar a la pàgina web de l’Auditori i seleccionar el descompte MERCE. Un cop allà i feta la compra, s’haurà de validar amb el codi MERCE21

També l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i la Banda Municipal de Barcelona no han volgut perdre’s el popular esdeveniment ni l’oportunitat d’acostar la música a tota la ciutadania. La seva cita amb la ciutat serà a la Seu del Districte de Nou Barris, concretament a la plaça Major de Nou Barris, amb un aforament limitat que ja ha exhaurit totes les entrades dels dos concerts.

Concert de Tarta Relena en la sala Barts Carlos Baglietto02Tarta Relena durant un concert a la Sala Barts el passat mes de juliol. / Carlos Baglietto 

Portes obertes i activitats gratuïtes al Museu de la Música

A més de l’accés a concerts de tardor, una altra de les activitats que es propulsen per la Mercè és la jornada de portes obertes al Museu de la Música, on s’hi agrupen una col·lecció d’instruments i documents musicals d’arreu del món, des de les antigues civilitzacions fins les noves tecnologies del segle XXI. Tot un luxe pels més melòmans, que podran gaudir-ne el proper divendres 24 de 10h a 18h. A més, el museu també ha impulsat diverses activitats gratuïtes, com les visites comentades de les dues exposicions temporals en curs: 100 Anys Orquestra Paul Casals i Música i natura a l’illa de Nova Guinea. Per totes dues, s’ha de fer una reserva prèvia.