Aquest dissabte l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat un gran concert a la plaça Major de Nou Barris, a les 20h, per tal de celebrar el Dia de les Dones. Es tracta d'un espectacle, sota l'eslògan "Dones creadores", que vol ser un homenatge a les professionals de la cultura i en el que hi participaran quatre grups d'estils ben diferents: Bad Gyal, Les Sueques, Monique Makon & The Soul Titoo's i La Otra. I, abans, a partir de les 17h30, al mateix lloc, s'hi celebrarà una mostra de les activitats que fan les dones creadores en els diferents àmbits artístics a la ciutat de Barcelona.

Bab Gyal, situant-se entre el hip-hop i la música electrònica, incorporant els ritmes llatins més enganxosos, ha aconseguit seduir al públic amb una música ballable i sense pretensions, que té unes lletres contundents i provocadores: "Jo faig el que em dona la gana", "Vull canviar-me el número i així no em toqueu la polla"... Els seus temes acumulen més de 6.000.000 de reproduccions a Youtube.

Les Sueques és una banda barcelonina composada per tres dones i un home, que opta per una música i una posada en escena surrealista, contundent i festiva. Fa unes setmanes han tret el seu tercer disc, Moviment, en què es consolida la línia fresca d'aquest grup. Ben aviat faran la gira de presentació de l'àlbum per Barcelona, València, Granollers, Vilanova...

Monique Makon actuarà no molt lluny de casa seva, ja que és de Nou Barris, però interpretarà temes clàssics de la música negra nord-americana acompanyada dels The Soul Titoo's. Sens dubte no hi faltaran versions molt suggerents d' Aretha Franklin, d'Amy Winehouse i de Nina Simone.

La cantautora madrilenya La Otra actuarà amb la poetessa sevillana Noelia Morgana per a oferir els seus temes clarament feministes, amb un to d'humor. En certa forma, elles representaran les noves formes de cançó protesta.

 

Fotografia de portada: Les Sueques. Foto: Alba Pujol.