Escola Valenciana, l'entitat que agrupa les organitzacions que defensen l'ensenyament en valencià, ha reunit aquest dissabte a la tarda milers de persones en un acte festiu celebrat a la plaça de la Mare de Déu de València sota el lema 'L'escola ens dignifica. Sí al valencià'. La concentració tenia com a objectiu denunciar els atacs que estan rebent els docents i el sistema educatiu i ha comptat amb muixerangues, gegants i cabuts, colles de dolçaines i tabals. Amb aquesta multitudinària festa, Escola Valenciana ha volgut respondre "als intents de desacreditació de la professionalitat dels docents per part d'alguns partits polítics, que no s'estimen gens la llengua ni el model d'ensenyament que forma una ciutadania participativa, crítica i igualitària".

A través d'un comunicat, l'entitat ha subratllat que l'èxit d'aquesta convocatòria ha estat gràcies "a la implicació de les comunitats educatives, les Coordinadores Comarcals, les més de 140 entitats, sindicats i partits polítics, i també a l'àmplia representació de cultura popular que ha vingut d'arreu "per sumar-se i defensar l'escola pública, de qualitat i en valencià".

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, i la presidenta de la Coordinadora d'Alumnes, Professorat, Pares i Mares per l'Ensenyament Públic en Valencià, Laura Font, han estat els encarregats de llegir el manifest que lamenta que les comunitats educatives "han sigut objecte de difamacions injustes i infundades de partits polítics i entitats que no fan servir raonaments pedagògics ni científics". "Únicament pretenen fer trontollar el prestigi social i la llarga trajectòria d'èxit d'unes comunitats educatives que ajuden a construir el futur de generacions de xiquets i xiquetes", denuncia el document.

A la concentració, Escola Valenciana ha fet una crida als Ajuntaments, Consells Escolars, entitats, sindicats i partits polítics que s'adhereixin al manifest 'L'escola ens dignifica. Sí al valencià'.