Alguns dels còmics que es troben al Saló es poden comprar a qualsevol gran superfície. Però n'hi ha d'altres que, fora del Saló, haurien de buscar-se a una llibreria gran. Hi ha qui visita el Saló del Còmic perquè és una ocasió única de conèixer i comprar un altre tipus d'àlbums: aquelles perles que només es poden comprar a llibreries especialitzades o per internet, si es té sort. Us presentem una selecció de 5 títols originals i contundents.

SALÓ-CÒMIC-ROBERTO LAZARO_32

Toni Kudo ha escrit una sèrie de còmics, publicats per Letrablanka, on parodia els herois de Marvel. I els parodia en un marc molt concret: Barcelona. L'heroína de Kudo, SuperBarna és en realitat l'Àlex, un aficionat als videojocs que acaba transformant-se en una noia supersexy amb superpoders. Un text carregat de sàtira que ha guanyat els elogis dels afeccionats als superherois.

SALÓ-CÒMIC-ROBERTO LAZARO_31

L'Associació Cultural Malavida ha decidit portar al còmic un dels llibres més llegits de la història, el Manifest Comunista de Marx. Un petit fanzine que es ven a un preu de només d'1,5 €. La mateixa editorial ha publicat, també en còmic, d'altres referents de la filosofia d'esquerres: Dios y el Estado del líder anarquista Bakunin o El segundo sexo de la filòsofa feminista Simone de Beauvoir. I també han editat un assaig periodístic sobre el genocidi de Rwanda, en versió fanzine. La versió en vinyetes del Manifest comunista de Daniel García-Nieto arriba, justament, en un moment on aquesta obra de Marx ha revitalitzat les seves vendes als Estats Units.

SALÓ-CÒMIC-ROBERTO LAZARO_30

Kalitos, Carlos Errazy, és l'autor d'una sèrie de paròdies dels còmics de Marvel, i sobretot d'Spiderman, transformat per a l'ocasió en Stupiderman. A Soporman versus el asombrado Stupiderman (editorial Cornoque), la rèplica de Spiderman s'ha d'enfrontar a una mena de Superman amb narcolèpsia.

SALÓ-CÒMIC-ROBERTO LAZARO_33

Barcelona és envaïda per alienígenes dirigits per un tenebrós Inquisidor, un Dia de Sant Jordi. Aquest és l'argument de Catalan Networks de Dani Zar (Dani Zarzuelo). Qui seran els herois que defensaran la pau catalana? Senyera, Casteller i Almogàver. La lluita contra els invasors es resoldrà a les Rambles, a la plaça Catalunya, a l'Arc de Triomf...

SALÓ-CÒMIC-ROBERTO LAZARO_35

L'autèntica història de la descoberta de la Lluna, segons Furillo (Ignacio Murillo): Nosotros llegamos primero (Autsaider ediciones). L'Espanya casposa es llança a la conquesta del satèl·lit i obté una gran victòria. Furillo ens remet a un univers de bars rancis, intrigues d'espionatge, dones exuberants, ultres que col·laboren amb els nazis...