L’il·lustrador Mauro Entrialgo pública un nou volum de les millors històries del seu personatge Ángel Sefija

Músic, escriptor… ha estat, però, com a il·lustrador i historietista on Mauro Entrialgo ha eclosionat tot el seu enginy amb la creació de personatges com Herminio Bolaextra, El Demonio Rojo i, molt especialment, Ángel Sefija. Una criatura entranyable, aquesta última, amb què ens descobreix, amb un humor càustic, la seva particular visió del quotidià.  

Ángel Sefija és un escriptor frustrat però un extraordinari observador. Un d’aquells intel·lectuals de segona, dels que llueixen barba i porten ulleres; pedant però amb un tronxant sentit de l’humor. Ràfegues d’ironia amb què des de fa quinze anys, a través de les pàgines d’aquest incunable de l’humor gràfic que és El Jueves, Entrialgo ve estripant allò que anomenem la societat d’avui dia. 

Desè volum recopilatori de les seves millors històries, en aquest Ángel Sefija sin cagarse en diez Entrialgo torna a posar el dit a la nafra, i es recrea amb temes i figures com, entre altres, els assessors polítics, les tècniques de màrqueting contemporani, la proliferació de cursets de tot tipus en temps de crisi, els senyals físics que anticipen l'arribada de l'andropausa… I sí, també ens toca el rebre, els tòpics amb què, article rere article, ens recreem els crítics culturals.  

Ángel Sefija sin cagarse en diez. Mauro Entrialgo.  Astiberri. Bilbao, 2016. 80 pàgines.