Astiberri publica la versió en català de La casa de Paco Roca

Només un autèntic crac pot presumir (tot i que, modest com és, ell mai no traurà pit) d’una trajectòria creativa on figuren títols com Arrugas (2007), El invierno del dibujante (2010), Los surcos del azar (2013) i, evidentment, La casa (2015), novel·la gràfica amb què Paco Roca va ser reconegut amb el premi al Millor Còmic Nacional del 2015. Una de les obres més personals i emotives, en definitiva més millors del dibuixant valencià, originalment publicada en castellà i que Astiberri acaba de publicar la seva versió en català.   

Un any després de la mort del seu pare, els tres germans protagonistes d’aquesta història tornen a la casa familiar on van créixer. Hi van amb la intenció de vendre-la, però cada dia que hi passen és un record que recuperen. És aleshores quan els envaeix la por d’estar-se desfent del passat, del temps viscut amb el pare i, d’alguna manera, d’una part de les seves pròpies vides. 

Emocionant homenatge al seu pare; La casa, amb la qual Roca recupera el to costumista amb què ja va traçar Arrugas, és un senzill però exquisit, nostàlgic però no marriment, sincer i ple d’amor exercici reflexiu sobre les relacions familiars, del temps que ha passat i no volem oblidar i dels dies que vindran amb la incògnita per saber com seran.   

La casa. Paco Roca. Astiberri. Bilbao, 2016. 136 pàgines.