La industria de los sueños 2: ¡Pura fórmula! o el cinema a través de les delirants reflexions de Paco Alcázar

Resposta per aquestes latitudes d’il·lustres del món de la vinyeta com Charles Burns i Daniel Clowes, Paco Alcázar és una de les firmes més determinants del nostre còmic underground. 

Firma habitual a publicacions com Cinemanía, Rockdelux o El Jueves, entre les obres més destacades del dibuixant gadità, és obligatori resaltar títols com Silvio José, el buen parásito i La industria de los sueños. Sèrie, aquesta última, que el 2012 ja va ser recollida en un volum antològic i de la que ara se’n publica un segon recopilatori.         

Com és el cervell dels creadors de Inside Out? ¿I Adam Sandler, què té al cervell? ¿Com hauria estat Mar adentro amb Guy Ritchie com a director? ¿I Hulk protagonitzada per Eduardo Noriega? ¿Quantes seqüeles més veurem d'Indiana Jones abans que Harrison Ford estiri la pota? ¿Per què no es fan seqüeles èpiques del cinema espanyol dels 80? ¿L'energia dels actors es podria aprofitar com a energia alternativa? 

Aquestes, i moltes més, són les delirants preguntes i desbaratades reflexions sobre el món del setè art que es planteja Paco Alcázar a La industria de los sueños 2: ¡Pura fórmula!, recull dels 150 millors acudits gràfics que ha publicat en els darrers anys a la revista Cinemanía.

La industria de los sueños 2: ¡Pura fórmula!. Paco Alcázar. Astiberri. Bilbao, 2016. 160 pàgines