Els zombis de The Walking Dead, la famosa saga creada per Robert Kirkman, envaeixen Barcelona al còmic El extranjero, publicat per ECC Ediciones, amb guió de Brian K. Vaughan i il·lustracions de Marcos Martín.

Barcelona, una ciutat morta

Brian K. Vaughan (Y, el último hombre) i Marcos Martín (The Private Eye) amplien les fronteres de l'univers de The Walking Dead i han ambientat El extranjero a Barcelona. Publicada originalment en format digital com a part de la plataforma en línia Panel Syndicate, s'ha publicat amb el format habitual cartoné i una edició especial apaïsada que mostrarà les pàgines de l'obra tal i com van ser concebudes amb material inèdit.

El protagonista, un jove nord-americà, que es troba a Barcelona desperta pel so d'uns crits i haurà de deambular pels carrers de la ciutat i llocs emblemàtics, com Plaça de Catalunya, el Barri Gòtic, l'Eixample o el Port, fugint d'una plaga de zombis. L'editor encarregat dels títols de The Walking Dead a ECC Ediciones, David Fernández, destaca que Barcelona "passa a formar part de la mitologia d'aquesta sèrie tan especial" a El extranjero que ambienta l'acció "per primera vegada" fora d'Estats Units.

foto 3797756

Barcelona és la ciutat en què s'ambienta la nova història de The Walking Dead

Tot un fenomen


L'editor d'ECC Ediciones apunta que The Walking Dead té una gran importància perquè la sèrie, amb guió de Robert Kirkman i il·lustracions de Charlie Adlard i Tony Moore, es va convertir en un fenomen del còmic independent amb una "proposta atípica".

En aquest sentit, assenyala que era "una sèrie regular en blanc i negre que donava una volta al gènere de terror i al subgènere de zombis", centrant molt l'atenció en la part emocional i "desenvolupant trames amb molt suspens que va mantenir atrapats a milers de lectors". Així mateix, ressalta que l'èxit no va derivar només en còmics, sinó també en una franquícia multimèdia amb la sèrie televisiva homònima, que és un "fenomen de masses", així com novel·les i videojocs.