"En una Espanya governada per la dreta dura, Catalunya acaba subjugada i sota la brutalitat de les FEMS. Des de la clandestinitat, el Govern i el poble es mobilitzen...". És el resum de les quinze vinyetes que @TerraCremada ha publicat al seu compte de Twitter, una per dia des del 14 de febrer passat. Tot seguit, avisa: "Relat ficció d'una Catalunya futura. Personatges, noms i situacions són ficticis, qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència".

Malgrat l'avís, els protagonistes d'aquest còmic s'assemblen molt a persones reals. Són fàcils de reconèixer Albert Rivera, Inés Arrimadas, Carles Puigdemont i Toni Comín. No hi apareixen noms, però. També s'identifiquen alguns escenaris, com la plaça de Catalunya o l'hospital de Sant Pau de Barcelona.

El còmic arrenca amb un míting de la victòria a la Plaza del Sol de Madrid. El discurs està gairebé calcat del discurs de la victòria del dictador Francisco Franco del 19 de maig del 1939. L'orador, en aquest cas, és molt semblant a Albert Rivera, i anuncia decisions molt contundents: es prohibeix parlar el català porque todos somos iguales, porque no discriminamos, porque todos somos un solo pueblo; tots els cossos armats destinats a Catalunya s'apleguen en un de sol, les "Fuerzas Especiales y Milicias de Seguridad (FEMS)", al qual poden afegir-se voluntaris civils; una dona amb l'aire d'Inés Arrimadas és nomenada ministra d'Afers Catalans; la plaça de Catalunya de Barcelona és tancada com a centre de detenció... 

L'autor, que no vol identificar-se més que com "un professional de les noves tecnologies", ha explicat que les vinyetes són "un divertimento", encara que "malauradament, tot el que està passant es digne d'una pel·lícula de Jason Bourne i així és com vull fer evolucionar la història".

L'il·lustrador ha avançat que "un cop estigui definit el context en què es desenvolupa l'acció, aniran apareixent els personatges que ajudaran els lectors a sentir-s'hi identificats". També vol incorporar a la fàbrica del relat els seguidors del compte. "El que encara no tinc pensat és com involucrar activament els seguidors de TerraCremada. Tot i ser el còmic un format tant "antic", vull aprofitar la connexió directa que donen les xarxes".

Continuarà...