Cocoter es presenta com "La revista per a nens i nenes que ho volen saber tot!". Es publica trimestralment i intenta oferir informacions científiques, molt serioses, de forma distreta, mitjançant números monogràfics. Se n'han publicat, fins ara, quatre: un sobre els oceans, un altre sobre la Lluna, un tercer sobre els romans i el darrer, que és ara a la venda, sobre els insectes. Aquesta publicació es pot trobar a les llibreries, però també es pot aconseguir mitjançant subscripció a través de la pàgina web de Cocoter.

COCOTER INSECTS 50

Cocoter apunta per un model mixt: ofereix coneixements educatius, amb pàgines dedicades a articles en què de forma divulgativa, però estrictament rigorosa, es donen a conéixer aspectes essencials del tema monogràfic (com les famílies dels insectes) i, alhora, curiositats sobre aquest camp (com el mecanisme mitjançant el qual les cuques fan llum, en el cas del monogràfic dels insectes, o el nombre d'espectadors que va veure l'arribada a la Lluna, en el número sobre el nostre satèl·lit). Una bibliografia sobre el tema pensada per al públic infantil complementa els materials de caire més seriós.

COCOTER INSECTS 4 5La revista complementa les pàgines de tipus més científic amb activitats més lúdiques, però que també giren al voltant del mateix tema monogràfic. Hi ha literatura: contes, poemes... També inclou dues petites històries completes de còmic. I Cocoter es tanca amb passatemps: hi ha les deu diferències, laberints, missatges encriptats... Però tot, sempre, amb la mateixa temàtica que el monogràfic.

COCOTER INSECTS 50 51

Aquest és un projecte agosarat. Cocoter aposta per una revista on els continguts científics, els literaris i el simple entreteniment s'articulen. I tot amb la pretensió de fer una publicació molt vistosa...Cocoter està acuradament il·lustrada i intenta guanyar-se, també, als nens per la vista. Un format que intenta escapar del simple entreteniment i del pesat material didàctic. Un tipus de publicació que aspira a que els nens llegeixin per sí mateixos els materials científics, sense necessitat de la pressió dels pares i els mestres. Un material perquè els nens aprenguin divertint-se.