Passar per un control de seguretat acostuma a ser un tràmit molest per l’obligació de travessar l’arc detector de metalls, desprendre’s de tots els objectes metàl·lics i sotmetre l'equipatge de mà a l’escrutini d’un desconegut. Quan això passa, a més, en un aeroport, s’hi suma el neguit de poder arribar a perdre l’avió, una circumstància que, aquests dies de vaga al Prat, segur que l’han viscuda molts passatgers.

Ara bé, passar un control de seguretat es pot fer de moltes maneres, i al cinema ho han sabut recrear de totes les que un es pugui imaginar, de les més angoixants a les més humorístiques, per bé que gairebé totes il·legals. A continuació, una selecció de maneres "de cine" de passar pel control.

1. Pel dret

Avall que fa baixada. Així passava sota l’arc de metalls el malvat Jaws al Moonraker de James Bond. I si algú l’intentava aturar, només li calia esgrimir el seu particular somriure.

2. Acrobàticament

Passar el detector de metalls corrents no és una manera recomanable de fer-ho, però si a això s’hi afegeixen salts, tombarelles i acrobàcies diverses, almenys queda molt més creatiu. Aquesta és una escena de Love actually que no va quedar inclosa al muntatge final, però és ben clar que així es pot despistar els vigilants.

3. Disfressat

Un heroi pot tenir la necessitat de passar desapercebut en un moment donat. El que no pot fallar és no tenir la disfressa prou preparada per a les eventualitats. Això és el que li va passar a Arnold Schwarzenegger a Desafiament total, quan intentava entrar a Mart sense permís.

4. Carregat d’armes

Definitivament, aquesta no és la manera de passar pel control, amb un maletí ple d’armes. Però a l’inspector Clouseau se li permet tot, menys dur hamburgueses a les butxaques, almenys en la versió més moderna de La pantera rosa.

5. A la desesperada

Als protagonistes d’Argo -basat en una història real-, la camisa no els arribava al cos en el moment de passar pel control de seguretat de l’aeroport de Teheran, angoixats per la possibilitat que els guardians de la revolució acabessin identificant-los. Al final... bé, mirin la pel·lícula.

De propina

La televisió també hi diu la seva en aquesta qüestió. Al Crackòvia van aprofitar el detector de metalls per a aquest divertit gag amb Carles Puyol de protagonista.

En tot cas, paga la pena de recordar que la forma correcta de passar per un control de seguretat és sempre atenent les instruccions de l’encarregat, encara que estigui en vaga de zel.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat