Durant unes hores, un esbós d'un nu ha estat censurat al Saló del Còmic, que s'està celebrant aquests dies a Barcelona. Es tracta del dibuix d'una dona despullada, on se li veuen els pits i el pèl púbic. El seu autor, Miquel Montlló, així ho ha explicat al seu compte de Facebook. 

L'artista exposava diverses fotografies de nus de les seves models per mostrar com és el cos de la dona. A algú, però, li han semblat ofensius i s'ha decidit retirar-los. Concretament, segons indica el mateix artista a les xarxes socials, el problema vindria del pèl púbic de la dona del dibuix.

Segons s'assenyala des del Facebook de l'artista, així és com estava l'exposició abans de la censura:

La versió oficial, però, és ben diferent. Segons ha explicat Carles Santamaría, director de FICOMIC al suplement Verne de El País, el motiu es deu a raons de manteniment. Santamaría ha titllat la versió de l'artista de "mentida" i ha assegurat que els dos quadres havien sigut retirats durant dues hores perquè els marcs havien quedat malmesos de manera accidental. 

El 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona es va inaugurar ahir a la Fira de Montjuïc, amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila, i de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Hi van assistir per deixar clara la importància que atorguen a aquest Saló i el paper destacat que ocupa el còmic en la cultura catalana. El Saló estarà obert durant tot el cap de setmana.