Els Catarres van posar el cartell de complet al Sant Jordi Club, amb 4.000 persones d'aforament, quan van estrenar el seu quart disc Big Bang, per Sant Jordi de l'any passat. Ara planegen tancar la gira dedicada a aquest disc amb una sèrie de concerts, L'últim adéu, que tindrà lloc aquest novembre, a set sales de Barcelona que es dediquen a la música en directe: el Sidecar, l'Heliogàbal, el Luz de Gas, l'Apolo, la Sala Barts, el Bikini i el Razzmatazz. Les entrades ja són a la venda. Fins i tot s'ha previst la possibilitat d'abonar-se a diversos concerts per a aquells que vulguin veure Els Catarres a diverses sales.

Set concerts

El grup d'Aiguafreda, integrat per Èric Vergés, Jan Riera-Prats i Roser Cruells, ha anunciat que l'espectacle serà "actiu, enèrgic i dinàmic". Es celebrarà en dos caps de setmana consecutius, del 10 al 19 de novembre. Roser Cruells ha advertit que els set concerts no seran idèntics, sinó que s'adaptaran a cadascuna de les sales. Tot i que no ha avançat tota la informació, ha assegurat que el de la Sala Barts s'adaptarà a un públic familiar, que al Luz de Gas i al Bikini experimentaran un nou format, i que a l'Heliogàbal i al Sidecar, les sales més petites, posaran en escena una versió més intimista. Asseguren que si el concert al Sant Jordi Club va ser el Big Bang del grup, aquests espectacles seran set planetes diferents sorgits de la gran explosió.

Comiat, però no tant

Jan Riera-Prats ha avisat que després dels set concerts, procediran a una "aturada indefinida", però s'han apressat a aclarir que "no és cap ruptura, sinó més aviat una pausa tècnica". Assegura que s'aturen "per aportar més", ja que "per crear alguna cosa nova hem d'aturar-nos". Per tant, aquells que vulguin veure Els Catarres, tindran al novembre la seva darrera ocasió.

Aposta per les sales

L'últim concert aposta decididament per les sales, fins i tot algunes de petita mida, perquè Els Catarres consideren que constitueixen el viver d'on sorgeix la música catalana més actual. Per això aquest conjunt d'actuacions compta amb el suport de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), que enguany celebra el seu quinzè aniversari, i que integra 63 sales i clubs de tot Catalunya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat