Catalunya Ràdio ha presentat aquest divendres la nova temporada de l'emissora, que s'iniciarà el proper dilluns. Amb una aposta per reforçar l'entreteniment, l'humor i els esports, l'emissora fixa la mirada en recuperar el lideratge.

La ràdio pública incorpora a la graella Estat de Gràcia, un nou programa a les tardes conduït per Roger de Gràcia; Popap, que s'acostarà a les noves tendències a les xarxes socials de la mà de Mariola Dinarès; i Tot costa, la nova aposta esportiva per als vespres amb Jordi Costa i Sònia Gelmà. El Catalunya Migdia, conduït per Òscar Fernandez, s'allargarà dues hores i inclourà una tertúlia dirigida per Empar Moliner, mentre que el Catalunya Vespre amb Kílian Sebrià també inclourà una tertúlia política amb Sílvia Cóppulo. "No és una temporada més sinó la primera d'una nova Catalunya Ràdio perquè la gent torni a escoltar-nos", ha sentenciat el director de l'emissora, Saül Gordillo.

A bord d'un catamarà, Catalunya Ràdio ha posat rumb a la nova programació de la temporada 2016-2017, amb l'objectiu de recuperar els oients que fa anys van canviar d'emissora.

Monica Terribas, al capdavant d''El matí’

El buc insígnia de l'emissora continuarà sent El Matí de Catalunya Ràdio liderat per Mònica Terribas, que seguirà despertant els oients a les 6h del matí i que s'allargarà fins a les 13h del migdia, amb una última hora d'humor de la mà de l'APM?. Com a novetat, els dimecres a la darrera hora del programa s'hi inclourà un espai de 12 minuts que reivindicarà l’essència del Polònia.

Segons el director de l'emissora, el magazín matinal apostarà aquesta temporada per una "major flexibilitat", trencant amb la "rigidesa" del format. "Farem canvis perquè tingui una textura compacta i coherent", ha reblat Gordillo.

'Popap' substitueix 'La vida'

Mariola Dinarès prendrà el relleu radiofònic a les 13h i, durant una hora, analitzarà les tendències socials a la xarxa en un programa que busca ser interactiu, sota el títol de Popap. L'informatiu de les 14h, el Catalunya Migdia, estarà conduït per Òscar Fernández, que substituirà Neus Bonet, que passa a liderar aquest mateix espai els caps de setmana.

A partir de les 15h, l'opinió i l'anàlisi crítica prendrà el protagonisme, en un espai liderat per Empar Moliner. La mateixa estructura es repetirà al Catalunya Vespre de 21h a les 23h, amb Kílian Sebrià, que inclourà una tertúlia moderada per Sílvia Cóppulo, que la temporada passada conduïa el programa La vida de 12h a 14h, que desapareix de la graella.

De 16h a 19h Catalunya Ràdio passarà a tenir un estat propi, l'Estat de Gràcia, liderat per Roger de Gràcia i que comptarà amb la col·laboració d'Iu Forn, Jaume Grau, Lolita Bosch, Agnès Marquès, Carles Porta, Sílvia Soler, Pep Blay, David Guzmán i Francesc Mauri en el paper de ministres.

Tal com ja es va anunciar fa setmanes, els periodistes Jordi Costa i Sònia Gelmà –procedents de Rac1– s'incorporaran a la graella de l'emissora pública amb un programa esportiu de les 19h a les 21h.

'El Club de la mitjanit', per Catalunya Ràdio, TV3 i mitjans digitals

Per la seva banda, el periodista esportiu Francesc Garriga conduirà de 23h a la 1h El Club de la Mitjanit el primer programa de la CCMA que serà, alhora, un programa de televisió i de ràdio, amb una gran presència a les xarxes socials. Així, s'emetrà per Esport3, Catalunya Ràdio i Internet.

Xaiver Solà es posarà davant els micròfons de la 1h a les 3h de la matinada amb La nit dels ignorants, que aquest any celebra 29 anys. Serà llavors quan passarà el relleu a Les mil i una nits de Maria de la Pau Janer, un programa que ofereix una mirada informativa i formativa a la sexualitat i que passarà a emetre's de les 3h a les 4h de la matinada.

Un programa que també celebrarà aniversari aquesta temporada serà La finestra indiscreta d'Àlex Gorina, que complirà 30 anys d'emissió continuada. La música continuarà estant present a la graella amb A deshora amb Magda Llurba divendres de 4h a 5h i T'agrada el blues amb Quico Pi de la Serra de 5h a 6h.

La graella dels caps de setmana s'iniciarà a les 6.30h i fins a les 8h amb Mans amb Quim Rutllant i Ester Plana, que farà una selecció de propostes festives i activitats per gaudir de la cultura. A partir de les 8h repeteix el programa El suplement, el magazín liderat per Ricard Ustrell i que incorporarà Àngel Llàcer.

L'actualitat esportiva dels dissabtes i diumenges serà protagonista en diverses franges. De 16h a 00h el Tot gira oferirà 16 hores d'esport en directe cada cap de setmana de la mà de David Clupés. De 14.30h a 15h repeteix el Tot gira migdia amb Maria Guixà. Finalment, La transmissió d'en Puyal amb Joaquim Maria Puyal oferirà la 41a temporada de transmissions del Barça de futbol en català.