Prop de 50.000 alumnes participaran a la Cantània A de Brossa escrita per Eduard Iniesta, a partir de poemes de Joan Brossa i Miquel Desclot. La Cantània arrenca aquest dilluns a L’Auditori i també es farà a El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Sant Cugat del Vallès, Vic, Vilafranca del Penedès, Burgos, Parla, Saragossa, Valladolid i Guimarães (Portugal). Així mateix, per aprofundir en l'experiència brossiana, durant els dies de Cantània el Foyer de L'Auditori acollirà una exposició amb poemes objecte i poemes visuals de Joan Brossa, feta amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa.

A de Brossa

La primera sessió, amb nens de 5è procedents de tot Catalunya, ja ha tingut lloc aquest dimarts al vespre a l'Auditori. Amb aquest concert queda inaugurada oficialment la Cantània 2019. Però encara queden forces concerts pendents.

Des del seu naixement, el curs 1989-1990, la Cantània s'ha realitzat a més de 20 ciutats de 6 països tant europeus com americans. Aquest any se celebraran 36 concerts a L’Auditori de Barcelona i també s’interpretarà a El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Sant Cugat, Vic, Vilafranca del Penedès, Cadis, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid i Guimaraes (Portugal).

Exposició Brossa Auditori

L'exposició del Foyer de l'Auditori.

Cantània és una activitat participativa dirigida a escolars de cicle mitjà i superior de primària. Cada temporada s’encarrega una obra nova per a un gran cor de nens i nenes, a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de L’Auditori com des de l’escola. Enguany l'artista escollit ha estat Eduard Iniesta.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat