El Canet Rock 2019 ja ha donat el tret de sortida a una nova edició marcada per l'indestriable esperit reivindicatiu d'un festival recuperat ara fa sis anys i que beu del record del mític festival dels anys 70. Sumant totes les edicions, les del segle XX i les de l'actualitat, ja són 10 edicions de Canet Rock al Pla d'en Sala.

Òmnium Cultural ha instal·lat un punt d'informació al festival "per explicar que ho tornarem a fer". La presencia de l'organització al Canet té l'objectiu de difondre que "l'única manera de garantir els drets és exercint-los". 

Reivindicació de les llibertats

La seva directora, Gemma Recoder, ha explicat que un any més, el certamen inclourà "diverses accions per reivindicar la falta de llibertat actual" i ha assegurat que "això es veurà dalt de l'escenari". 

"Som un festival molt conscienciat amb els problemes socials i farem accions per reivindicar la manca de llibertat que estem vivint", ha apuntat Recoder que ha considerat que "tenir gent a la presó per posar urnes o a l'exili per cantar cançons és una cosa del segle passat". En aquest sentit ha insistit que aquest rebuig "és demostrarà dalt de l'escenari". 

Tot plegat en una edició en què es posarà en pràctica el protocol contra les violències sexuals en l'oci que el Canet Rock ha signat amb el Govern català. "Tots els nostres treballadors han fet un curs per estar preparats per detectar aquesta mena de situacions i saber-hi respondre", ha apuntat la responsable del festival.

Aquest dissabte obren escenari les veus de nou dones, les del septet tarragoní de les Roba Estesa i les de les joves promeses Ju i Suu. A ritme de folk, pop i reggae, amb tocs de cúmbia i rumba, avancen les primeres hores d'un festival marcat també per la calor.

Canet Rock 2019 - ACN

Per combatre les altes temperatures, s'ha instal·lat un 'túnel de rentat' on els assistents es refresquen des de primera hora de la tarda.

foto 3524714