S'ha acabat el compte enrere pel doble concert de Bruce Springsteen a Barcelona. El rocker de Nova Jersey i la seva E Street Band ja són a Barcelona per segon any consecutiu i preparats per oferir dos espectacles a l'alçada de la seva llegenda. Tot i que hi va haver uns dies en què la seva presència a casa nostra semblava perillar, després d'uns problemes d'afonia que van dur a la cancel·lació de quatre concerts a Marsella, Milà i Praga, Springsteen s'ha recuperat a temps per tocar a l'Estadi Olímpic, després de firmar triplet a Madrid. Un repertori format per unes 30 cançons i 3 hores de xou es conjuraran de nou davant les 120.000 persones que ocuparan dos dies el recinte. Aquesta és la guia completa perquè no et perdis ni un detall del fenomen Springsteen.

🟠 TEST | Ets un parroquià del fenomen Bruce Springsteen? Aquest test t'ho confirmarà
 

🔴 Bruce Springsteen a Barcelona, DIRECTE | Cançons i última hora del concert a l'Estadi Olímpic
 

bruce 13
Foto: Ricardo Rubio / Europa Press

Horari, duració dels concerts i com arribar a l'Estadi Olímpic

La doble cita a Barcelona gaudeix de sold out des que les entrades van posar-se a la venda el passat mes de novembre. És de sobres conegut que els concerts de Bruce Springsteen són dels més llargs que se li recorden a qualsevol artista. En la seva millor època, era habitual que superés les 3 hores sense cap mena de dificultat. Ara, que el Boss ja té 74 anys, l'energia no és la mateixa però poc li falta: Springsteen continua fent espectacles que voregen les tres hores de duració. Per arribar a l'Estadi Olímpic, hi ha diverses combinacions de transport públic (metro, autobús i ferrocarrils), però també es pot optar per lloguar una motocicleta o anar en bicing, a banda d'agafar el transport privat.

⌚ Concerts de Bruce Springsteen a Barcelona: horaris
 

El set list de Bruce Springsteen a Barcelona: les cançons icòniques del Boss

Quines cançons tocarà Bruce Springsteen a Barcelona? L'artista de Nova Jersey es caracteritza per canviar el set list en cada concert que fa, fet que no permet fer vaticinis 100% fiables sobre els temes que sonaran a l'Estadi Olímpic. Sí que és cert que hi ha cançons mítiques que són quasi obligatoris en tots els seus xous, com Dancing in the dark, Born in the USABorn to run, que formen part dels temes icònics del rocker. Però totes les altres estan sotmeses a escrutini segons la voluntat del vocalista i la seva banda. En aquesta ocasió, es preveu que sonin peces musicals del seu últim disc, Letter to you (2020), però que també tiri de grans clàssics, com No surrenderThe River o Thunder Road. Si fem cas a la llista de temes que han sonat en els últims concerts previs a la capital catalana, també són susceptibles de sonar Wrecking BallLast Man StandingHungry Heart, Bobby Jean Tenth Avenue Freeze-Out, per acabar amb I'll See You in My Dreams. En total, una trentena de melodies que no deixaran indiferent a ningú.

🟠 Les 10 cançons de Bruce Springsteen més icòniques de tots els temps
 

Curiositats d'aquesta nova gira amb parada a Barcelona

Abans que Bruce Springsteen actués per partida doble a Barcelona l'abril del 2023 feia 7 anys que no passava per la capital catalana. En aquesta ocasió, hi ha coses a tenir en compte pels dos concerts que el rocker nord-americà oferirà dijous 20 i dissabte 22 de juny a l’Estadi Olímpic. Per exemple, que el repertori serà una mica més flexible que l'any passat, que la banda recupera les cançons tocades per petició del públic o la possibilitat que la gira s'allargui un any més, fins l'estiu del 2025. 

🟠 7 curiositats de la gira de Bruce Springsteen que arriba dijous a Barcelona
 

concert bruce springsteen barcelona
Foto: EFE

La història d'amor entre Bruce Springsteen i Barcelona

Sempre s'ha dit que hi ha amor entre el Boss i Barcelona, i no és comèdia. Tot va començar un 21 d'abril de 1981 al Palau dels Esports, davant d'uns 8.000 seguidors que van comprar la seva entrada per unes 900 pessetes de l'època —uns 6 euros actuals—. Són molts els que diuen que va ser aquell mateix dia quan Springsteen —al costat de la seva inseparable E Street Band— es va enamorar de Catalunya i de la seva gent. De fet, va ser el seu primer concert en tot l'estat espanyol. Des d'aleshores, 43 anys més tard, l'americà ha firmat 23 concerts davant del públic barceloní (comptant els dos que celebrarà aquesta setmana, els dies 20 i 22 de juny) i en un total de 16 visites. Per contraposar la dada, a Madrid, per exemple, ha tocat un pèl més de la meitat: catorze vegades. A més, el 2023 va escollir la ciutat barcelonina per iniciar la seva gira europea, mostra de simpatia incondicional. I no va ser la primera vegada: el 1999 el Palau Sant Jordi va acollir l'arrencada internacional del tour de reunió de la E Street Band, que precisament s'havia separat també a Barcelona el 1988. L'idil·li amb Barcelona no és broma, i les dades ho demostren.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!