La pel·lícula Avengers: Endgame ha superat a Avatar i s'ha convertit a la cinta més taquillera de la història sense tenir en compte la inflació, segons ha informat aquest diumenge Marvel Studios en la Comic-Con. El president de Marvel Studios, Kevin Feige, ha revelat l'històric rècord durant la presentació de la companyia en la Comic-Con que s'està celebrant aquests dies a San Diego (EUA).

Avatar, estrenada el 2009 ostentava fins ara el rècord de la pel·lícula més taquillera de la història, sense tenir en compte la variació de preus, amb una marca de 2.788 milions de dòlars de recaptació, segons els registres del portal especialitzat Box l'Office Mojo.

Marvel no ha detallat en la Comic-Con la dada específica amb el que Avengers: Endgame ha superat a la cinta de James Cameron, que durant les últimes setmanes havia sotjat a Avatar per aconseguir la plusmarca històrica. Dilluns passat, Avengers: Endgame dirigida pels germans Russo, portava recaptats 2.780,8 milions de dòlars.

La pel·lícula va tenir una reestrena fa poques setmanes amb algunes escenes inèdites per prendre un nou impuls comercial que li permetés sobrepassar a Avatar.

Millor estrena de la història

La pel·lícula amb què Marvel va tancar un capítol del seu univers de superherois ja havia aconseguit el rècord de l'estrena més gran de la història gràcies als 1.224 milions de dòlars que va aconseguir en el seu llançament (inclou el cap de setmana i els dies previs de preestrenes o passades avançades).

Avengers va ser el film amb què Marvel Studios va culminar un capítol del seu particular univers cinematogràfic que ha durat 10 anys, des de l'estrena de la primera pel·lícula de Hulk, i que conté una vintena de pel·lícules i narracions entrellaçades amb personatges com Iron Man, Captain America, Spider-Man, Thor o Captain Marvel.