El dissabte 2 de febrer els xinesos celebren l'Any Nou. Serà l'any 4717 del seu calendari. I els xinesos de Barcelona, de nou, sortiran al carrer al barri del Fort Pienc per donar la benvinguda a l'any del porc. Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Ajuntament de la ciutat, la Fundació Institut Confuci, el consolat xinès, Casa Àsia i les associacions de xinesos residents a Catalunya (hi ha 20.000 xinesos a Barcelona i 52.000 a tot el país). En la celebració hi participen 60 entitats i més de 1.500 voluntaris.

Any nou xines xesco ortega FICB

Tot començarà, com de costum, amb la gran desfilada, que sortirà a les 11.30 del Parc de l'Estació del Nord i que passarà pels carrers de Nàpols i d'Ausiàs Marc i pel passeig de Sant Joan. Al cercavila hi participaran grups folklòrics, gent amb vestits tradicionals, practicants d'arts marcials, etc. I no hi faltarà, òbviament, el tradicional drac xinès, que és símbol de bona sort en aquesta cultura. S'incorporaran a la desfilada alguns grups d'espectacles tradicionals catalans, com castellers, dracs, diables i gegants.

Any nou xinès xesco ortega FICB

Aquest any, com a novetat, la porca de sant Antoni serà protagonista d'honor de l'Any Nou a la desfilada i, des del Paral·lel, especialment abillada per a l’esdeveniment, hi assistirà la vedet geganta Rosa, acompanyada pel seu amic especial Armand i d'altres figures xineses i catalanes. 

any nou porc xesco ortega FICB

De 12.30 a 14.00 i de 17.00 a 18.30 hi haurà demostracions de cultura popular xinesa a l'escenari del passeig de Lluís Companys. Hi haurà òpera xinesa, ball de tambors, kungfú, taixí, danses, entre més coses. El programa sencer es pot consultar a la pàgina web de l'Institut Confuci de Barcelona. Durant tot el dia, des de les 10.00 fins a les 20.00, hi haurà una fira gastronòmica al passeig de Lluís Companys, on es podran degustar les millors especialitats xineses.

cuina xines xesco ortega FICB

La festa de Barcelona es concentra en un sol dia, però per a la majoria dels xinesos la celebració dura 15 dies.