Anna Cristeto i Massaneda (Santa Coloma de Farners, 1978) serà la directora d’El Periódico de Catalunya. Relleva Enric Hernández i Llorente (Terrassa, 1969), que n’era des del 2010. És el primer nomenament de relleu al diari després que l’adquirís Editorial Prensa Ibérica al Grupo Zeta en una llarga i alambinada operació, interferida per gairebé tot l’establishment de Barcelona i Madrid. El director adjunt, Luis Mauri, ha estat ratificat en el càrrec, segons fonts de l’editora, que també ha confirmat Ernest Folch com a director de Sport.

Prensa Ibérica va formalitzar la compra de Zeta fa un mes i mig i ja havia avançat que rellevaria Hernàndez, que els últims tres anys ha fet anar el diari pel pedregar tant per la seva actitud militant contra l’independentisme com per algunes cobertures dubtoses, com la presumpta nota de la CIA avisant dels atemptats gihadistes del 17-A a Barcelona, o un atemptat a una caserna de la Guàrdia Civil que va resultar inexistent.

El mateix periodista ho tenia coll avall des que se sabia que l’editora dels Asensio estava en venda. Al gener passat, ell mateix va avançar a alguns caps de redacció d’El Periódico que Rosa María Mateo, l’administradora única de RTVE, li havia ofert la direcció de Televisión Española. La incertesa sobre el futur del govern i el fet que Hernández no aconseguís de Zeta tota o part de la indemnització acordada en el seu contracte el van retenir a El Periódico. Hernàndez ha arribat a un acord en aquest sentit amb Prensa Ibérica, segons fonts d’aquesta editora.

Anna Cristeto, la nova directora, era delegada a Catalunya de l’agència de notícies Europa Press des del 2011. Hi havia arribat el 2008 com a redactora en cap. Abans havia passat per la secció d’economia de La Vanguardia, i les redaccions de La Gaceta de los Negocios i Expansión. Especialitzada en temes empresarials, Cristeto també ha estat col·laboradora de les revistes El Temps i Foment del Treball, a més d'impartir classes a la Universitat Catalana d'Estiu. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un postgrau en periodisme sociolaboral a la mateixa UAB, i un altre en Comunicació Empresarial de la Universitat Pompeu Fabra.